Nieuwe Kennismarkt aan Veerpromenade wordt mogelijk 9 verdiepingen hoog

30 januari 2020
Nieuwe Kennismarkt aan Veerpromenade wordt mogelijk 9 verdiepingen hoog

PAPENDRECHT - Het plan van de gemeente uit 2016 om op locatie Veerpromenade een KennisMarkt te bouwen wordt gewijzigd. Het gaat om de lege plek naast het gemeentehuis, waar vroeger het 'Van der Kevie pand' stond.

De KennisMarkt is een samenwerkingsverband van verscheidene partijen zoals de Volksuniversiteit Papendrecht, de bibliotheek en horecaondernemer Bjorn van Dijl. Het huidige plan om een gebouw van 3 verdiepingen neer te zetten blijkt na overleg met twee geselecteerde marktpartijen niet rendabel genoeg en is dus niet realiseerbaar.

De gemeente denkt nu aan het bouwen van een ‘beeldbepalend’ gebouw met een eigen parkeergarage met maar liefst 9 verdiepingen. Het huidige bestemmingsplan staat echter maar een gebouw van 3 verdiepingen op de betreffende locatie toe. De gemeente wil de ruimte optimaal benutten en het project aantrekkelijker maken voor beleggers. Het is de bedoeling dat de Kennismarkt opgenomen wordt in het nieuwe project en als alternatief wordt er gekeken naar het huren van een leegstaande ruimte in WinkelPark De Meent.

Aangezien het een ingrijpende wijziging is van het bouwplan, zijn de omwonenden en aangrenzende bedrijven inmiddels geïnformeerd en zullen zij op de hoogte worden gehouden van verdere ontwikkelingen en de vervolgstappen van het wijzigen van het bestemmingsplan.


Het ontwerp uit 2016, dat een hoogte heeft van maximaal 9 meter.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.