Startschot voor ontwikkeling KennisMarkt

14 juli 2016
Startschot voor ontwikkeling KennisMarkt

PAPENDRECHT - In Bibliotheek Papendrecht is door een aantal partijen de intentieverklaring getekend voor de gezamenlijke ontwikkeling van de KennisMarkt. Gemeente Papendrecht, de Bibliotheek AanZet, Volksuniversiteit Papendrecht, IT-Workz, Rialto Vastgoedontwikkeling en Bjorn van Dijl hebben daarmee het startschot gegeven voor verdere ontwikkeling van de KennisMarkt aan de Veerpromenade en daarnaast ook de verbouwing van het huidige pand van de bibliotheek tot supermarkt.

Leven lang leren
Op de Veerpromenade komt, naast het gemeentehuis, de KennisMarkt: een nieuw te bouwen educatief centrum. Daarin zetten de Bibliotheek AanZet, de Volksuniversiteit en IT-Workz gezamenlijk een vernieuwend concept neer, waarin een leven lang leren centraal staat. Een taal leren, (beter) leren lezen, een workshop of lezing bijwonen, alles is mogelijk! Er komt meer ruimte om te studeren, werken, ontmoeten. Door met meerdere partners in het gebouw te zitten, biedt dat mogelijkheden voor veel ruimere openingstijden. De partners versterken elkaar op allerlei aspecten in deze samenwerking. En daar profiteren de inwoners van Papendrecht volop van. De Bibliotheek AanZet is heel blij met deze ontwikkeling. Het biedt de gelegenheid om de veranderende rol van de Bibliotheek in de samenleving goed vorm te geven in Papendrecht.

Bibliotheek van de toekomst
We leven in een maatschappij waar van inwoners steeds meer verwacht wordt. Het is daarom van belang dat iedereen toegang heeft tot juiste en relevante informatie. Maar ook dat men de juiste vaardigheden heeft op het gebied van taalvaardigheid, geletterdheid, digitale vaardigheden en mediawijsheid. De Bibliotheek zorgt daar al voor, maar gaat dit in de toekomst nog meer en nadrukkelijker doen. Zij wil zorgen dat iedereen de beste versie van zichzelf kan worden, en optimaal kan deelnemen aan de samenleving. De samenwerking met de Volksuniversiteit en IT-Workz biedt in dit opzicht veel meer mogelijkheden en voordelen voor de inwoners van Papendrecht, dan dat de Bibliotheek op zichzelf blijft staan.

Uitproberen
De Bibliotheek AanZet en de andere partners in de KennisMarkt houden de inwoners van Papendrecht en andere geïnteresseerden natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen. Terwijl de KennisMarkt wordt gebouwd verhuist de Bibliotheek in januari 2017 tijdelijk naar ‘Den Briel’. Daar is ruimte om samen met de inwoners van Papendrecht na te denken over de invulling van het nieuwe concept en dingen uit te proberen voor in de definitieve verhuizing naar de KennisMarkt. Via de website geeft de Bibliotheek AanZet regelmatig een update.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.