Misverstand over legen oude groene containers

29 januari 2020
Misverstand over legen oude groene containers

PAPENDRECHT - In december 2019 ontvingen alle huishoudens een nieuwe groene container. Althans, bijna alle huishoudens, want Herman Nieuwstraten weigerde een nieuwe container. Zijn huidige groene container was nog in goede staat en vervanging kost de gemeente alleen maar geld, zo was zijn gedachte.

Afgelopen maandag bleek dat zijn groene container voor de tweede maal niet (meer) was geleegd.
Op zijn Facebookpagina schrijft een verbaasde Herman wat hij te horen kreeg: "Nee mijnheer uw container legen wij niet meer, u was zo eigenwijs dat u geen nieuwe wilde dus daarom.
Uw container word door onze medewerkers niet herkend dus kunnen wij hem ook niet legen.
En heb het hart niet om uw groen afval bij het rest afval te doen want u bent verplicht te scheiden, en als u het wel doet dan nemen wij de grijze ook niet meer mee".

De gemeente Papendrecht geeft aan dat het om een misverstand gaat en reageert: "De gemeente krijgt signalen dat bij enkele bewoners die niet hebben gekozen voor een nieuwe groene container, de container deze week niet overal geleegd is. Dit is zeker niet de bedoeling.

Wij hebben daarom contact opgenomen met HVC Groep. HVC Groep geeft aan dat sprake is van een vergissing. Wij gaan ervan uit dat dit niet meer zal gebeuren. Als gemeente willen wij dat zoveel mogelijk GFT-afval gescheiden wordt aangeboden en ingezameld.

Mocht het nogmaals voorkomen dat een GFT-container niet geleegd is, dan horen wij dat graag. U kunt ons bellen via tel.nr. 14078. U kunt ook rechtstreeks naar HVC bellen (0800-0700) zodat de bak alsnog geleegd wordt".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.