'Waarom hebben de nieuwe groene containers een chip?'

18 december 2019
'Waarom hebben de nieuwe groene containers een chip?'

PAPENDRECHT - Vorige week hebben vrijwel alle huishoudens in Papendrecht een nieuwe GFT-container ontvangen. Alleen bewoners in de wijk Oostpolder krijgen (nog) geen nieuwe container. De nieuwe containers zijn voorzien van een chip.

Veel inwoners vragen zich echter af wat er nu precies met die chip wordt vastgelegd.

Bianca de Heer van het PAB stelde daarom de volgende vragen aan verantwoordelijk wethouder Jansen: "Welke specifieke afspraken zijn er met HVC gemaakt? Wat voor gegevens staan er op de chip en welke gegevens worden er mee vastgelegd?

Wethouder Janssen geeft aan:"De chip op de container bevat alleen de postcode en het huisnummer. In eerste instantie is het alleen bedoeld om de container te kunnen herleiden tot het adres waar deze hoort. Want soms verschijnen containers verderop in de straat, bij verhuizing in een andere wijk of soms zelfs op Marktplaats. We willen ons eigen bezit hier in Papendrecht houden.

Als alle containers zijn gechipt, kan dit ook helpen bij het tegengaan van het illegale aanbod van bedrijfsafval. Want alleen de container die is gechipt, wordt geleegd. En containers die erbij zijn geplaatst en hier op lijken, worden niet geleegd".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.