Sophia de Keizer nieuwe voorzitter VVD Papendrecht

28 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Sophia de Keizer nieuwe voorzitter VVD Papendrecht

PAPENDRECHT - Vanaf april heeft de Papendrechtse VVD-fractie een nieuwe voorzitter. Dan zal Sophia de Keizer het stokje overnemen van Marco de Haas, omdat hij een jaar voor zijn werk naar het buitenland gaat. “De Luchtmacht biedt mij een fantastische kans en die wil ik niet laten lopen”, zegt De Haas.

Na de verkiezingen in maart 2018 heeft de VVD-fractie Marco de Haas, die toen ook de lijsttrekker was, unaniem gekozen tot haar voorzitter. Deze rol had Marco ook al in de vorige raadsperiode en de fractie wilde hem graag als voorzitter houden. Omdat hij voor zijn werk bij defensie veel in het buitenland moet zijn, was het al regelmatig een flinke puzzel om alles af te stemmen. “Maar over het algemeen lukte dat gelukkig wel”, zegt hij.

Marco is door de Koninklijke Luchtmacht geselecteerd voor een opleiding in de Verenigde Staten. Deze opleiding duurt een jaar en kan daardoor niet samengaan met het raadslidmaatschap. De Kieswet geeft namelijk geen mogelijkheid tot het tijdelijk neerleggen van het Raadslidmaatschap, vanwege het – voor de overheid - werken in het buitenland. Dat is tot nu toe alleen nog maar mogelijk bij zwangerschap en ziekte. Daarom heeft hij zijn ontslag ingediend bij de voorzitter van de Gemeenteraad.

Aan het eind van de raadsvergadering van 2 april 2020 legt de oude fractievoorzitter zijn raadslidmaatschap neer en zal Sophia het overnemen. “Met groot vertrouwen in onze fractie, blijven wij onze kiezers vertegenwoordigen en ons met enthousiasme inzetten voor ons prachtige Papendrecht”, zegt Sophia. De lege VVD-zetel in de Raad zal worden ingevuld door Akkie Bokma. Zij maakt op dit moment als duo-raadslid ook al deel uit van de VVD-fractie.

Volgens de VVD-kieslijst is eigenlijk Herman Nieuwstraten de eerstvolgende die zou moeten inschuiven. Deze heeft echter aangegeven te veel andere bezigheden te hebben, zoals de Werkbank, de Samenloop voor hoop, het Odensehuis, de Zonnebloem en de WMO-adviesraad. Dit kost hem ook de nodige tijd en energie. “Hij is enige tijd geleden niet voor niets teruggetreden als duo-raadslid”, zegt De Haas.

Sophia de Keizer volgt Marco per 2 april op. De fractie van de VVD kijkt met veel vertrouwen tegemoet naar de komende periode. Sophia zit sinds april 2014 namens de VVD in de gemeenteraad van Papendrecht en is de vertegenwoordiger van de Papendrechtse VVD in de Drechtraad. “Het is jammer dat Marco weggaat en we zullen hem enorm missen. Maar wij snappen wel dat hij deze kans aanpakt. Daar is de VVD natuurlijk ook van: mogelijkheden zien en kansen aanpakken”, aldus de nieuwe fractievoorzitter.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.