Leerzaam Open Huis CSG De Lage Waard

27 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Leerzaam Open Huis CSG De Lage Waard

PAPENDRECHT - Afgelopen week organiseerde CSG De Lage Waard op beide locaties Open Huis voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en zij-instromers. Het was gezellig druk. De kinderen kregen deze avond de gelegenheid om samen met hun ouders sfeer te proeven en kennis te maken met de school.

Op het techniekplein van de locatie vmbo/mavo maakten de kinderen zelf een dobbelsteen of vogelhuis. Ook stempelden ze hun eigen naambordje in de schildershoek van de afdeling Bouw, Wonen en Interieur. Op de locatie havo/vwo was er bij het vak lichamelijke opvoeding veel belangstelling voor de spectaculaire blacklightshow. Leerlingen hadden speciaal voor het Open Huis tijdens de sportprojecten van Eigen Koers toegewerkt naar deze show en gaven een demonstratie van de sporten freerunnen, turnen en dans. Bij biologie ontdekten leerlingen hun eigen DNA en bij natuurkunde deden leerlingen naar hartenlust proefjes.

Veel enthousiaste ouders en (toekomstige) leerlingen ontdekten de school met behulp van een kraskaart. Bij ieder vak was er een vraag. Bij een goed antwoord krasten de kinderen een vakje open. Bezoekers werden door onze nieuw ontwikkelde app op de hoogte gehouden van alle activiteiten. Ook was er gelegenheid voor een individueel gesprek. De school bruiste door het enthousiasme van de kinderen. Er was na afloop tevredenheid bij de betrokken docenten en geïnteresseerde ouders/verzorgers.

“Met name onze Meer mavo opleiding, stond in de schijnwerpers deze avond en trok veel belangstelling”, licht André Visser, sectordirecteur vmbo/mavo, toe. “Na de start met Talent XL vmbo vorig jaar, hebben we nu onze mavo-opleiding vernieuwd. Naast een stevige theoretische basis, krijgen leerlingen op de mavo een keuzeaanbod van aantrekkelijke projecten.”

CSG De Lage Waard is een open christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo. CGS De Lage Waard heeft twee vestigingen in Papendrecht: Locatie vmbo/mavo (Burgemeester Keijzerweg) met Talent XL vmbo en Meer mavo (brugklas mavo/havo) en locatie havo/vwo met Eigen Koers (Vijzellaan).

Foto: Ryan Kock bezoekt samen met zijn moeder het Open Huis en maakt zelf een dobbelsteen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.