Papendrecht gelijk tegen Heerjansdam

27 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Papendrecht gelijk tegen Heerjansdam

PAPENDRECHT / HEERJANSDAM - Op zaterdag 25 januari hervatte Papendrecht de competitie met de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam. De matige wedstrijd leverde een gelijkspel op. In de eerste tien minuten viel niet veel te beleven op het hoofdveld van sportpark Slobbengors. Beide ploegen waren slordig aan de bal, waardoor aanvallen uitbleven. Halverwege de eerste helft was Papendrecht de bovenliggende partij, zonder dat dat tot uitgespeelde kansen leidde. Heerjansdam hanteerde vooral de lange bal en was aanvallend onmachtig.

Na de rust hadden de gasten aanvankelijk de overhand. Ze drukten Papendrecht naar achteren. Maar verder dan een mislukte voorzet van Giovanni Smit, die Roy Rijntjes tot een moeilijke redding dwong, kwamen ze niet. Het was juist Papendrecht, dat een enorme kans kreeg. Jay Luciano kon tijdens een counter alleen richting Heerjansdam-keeper Sander Schreurder. De breedtebal van Luciano was echter onbereikbaar voor de mee opgekomen Justin Beemsterboer. Nog geen twee minuten later was het opnieuw Jay Luciano, die alleen richting het Heerjansdam-doel kon. Deze keer besloot de rappe aanvaller zelf te schieten, maar Sander Schreurder kon redding brengen. Ook de derde mogelijkheid kon Jay Luciano niet verzilveren. Hij verscheen weer alleen voor Sander Schreurder en andermaal kwam de doelverdediger er als winnaar uit. Toch leek het erop, dat Jay Luciano de matchwinnaar werd, toen hij ruim een kwartier voor het laatste fluitsignaal voor de vierde keer alleen richting Sander Schreuder kon. Met een prima lob over de uitkomende goalie zette hij Papendrecht op voorsprong, een doelpunt met een buitenspelluchtje.

Heerjansdam probeerde in het laatste kwartier de gelijkmaker te forceren en drong Papendrecht terug. De Papendrechtse defensie bleef vrij eenvoudig op de been. Toch kwamen de gasten in de 84e minuut op 1-1. Scheidsrechter Ron Collé legde de bal op de stip, nadat een voorzet van links op de arm van Cees Baars kwam. Een zware straf, maar je kan hem ervoor geven. Siebren Hoekstra maakte gretig gebruik van deze mogelijkheid en schoot de strafschop feilloos binnen. Na het afblazen van scheidsrechter Collé voelde Papendrecht zich, ondanks het gelijkspel, de verliezer. Door dat resultaat en door de uitslagen op de andere velden in de eerste klasse C is Papendrecht tot onder de streep gezakt.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Baars, Van Ek, Leenheer (Tomas de Brito), Saffignani, Van der Net, Lighaam, Beemsterboer, Luciano.

Onderschrift foto: Jay Luciano in duel met voormalig Papendrecht-speler Claudio Barros Alves Andrade.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.