Ruim 7,4 miljoen views voor filmpje Papendrechts zwembad

24 januari 2020
Ruim 7,4 miljoen views voor filmpje Papendrechts zwembad

PAPENDRECHT - Misschien is dit wel het meest bekeken Papendrechtse filmpje ooit...!
Het gaat hier om een filmpje uit 2015, waarin het gloednieuwe Papendrechtse zwembad decor is voor een promotiefilmpje voor de Amerikaanse farmaceut abbvie.

In het filmpje, dat slechts 2 minuten duurt, vertelt een jonge vrouw in het zwembad over haar aandoening psoriasis en hoezeer dit haar leven heeft beïnvloed.Papendrechter Robert Snel is de bedenker en producent van deze video.

Hij vertelt enthousiast: "Zelf had ik uiteraard nooit verwacht dat deze video zoveel views zou gaan behalen. Maar de gebruikte techniek voor dit filmpje was uniek in 2015.
De opnamen zijn namelijk gedaan met een zelfgemaakte VR camera-installatie. Want in die tijd kostte een echte VR camera nog ruim € 5000,-.
Dus had met mijn team zelf een opstelling in elkaar gebouwd: op een rollator bevestigde ik 6 camera's, die een opname maakt vanuit 6 verschillende hoeken. Op een snelle computer hebben we de beelden met een videoprogramma aan elkaar geplakt, zodat we uiteindelijk 360 graden beelden konden laten zien."

In het filmpje zie je linksbovenin een ronde grijze knop, waarmee je het beeld kunt verschuiven, zodat je de omgeving uit verschillende hoeken kunt bekijken.

Robert heeft trouwens zelf een rol als badmeester, na 50 seconden zie je hem even door het beeld lopen.

Dankzij deze video is het bedrijf VR Company Tour ontstaan, dat is gevestigd in Alblasserdam. Inmiddels heeft het bedrijf al voor vele grote merken wereldwijd allerlei VR filmpjes gemaakt.
Robert heeft dit bedrijf verkocht aan zijn voormalige VR compagnon Patrick Visser, maar zijn nieuwe bedrijf BiiC is wel een gevolg van deze activiteiten. Met BiiC, dat is gevestigd op het Nieuwland Parc, voert Robert bedrijfsanalyses uit, geeft hij organisatieadvies en ontwikkelt hij nieuwe innovatieve business modellen en concepten zoals de VR ook ontstaan is.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.