Nieuw Fokker gebouw aan de buitenkant bijna klaar

14 februari 2019
Nieuw Fokker gebouw aan de buitenkant bijna klaar

PAPENDRECHT - Papendrecht krijgt er een markant gebouw bij. De bouw van het nieuwe hoofdkantoor voor Fokker, producent van vliegtuigonderdelen, aan het Slobbengors lijkt bijna klaar. Streven is dat het gebouw in het tweede kwartaal van dit jaar gereed komt.

De vierkante basis van zes verdiepingen is inmiddels gereed. Momenteel is men nog druk bezig met de drie ronde bouwlagen die daar bovenop liggen. Het bereiken van het hoogste punt werd eigenlijk al afgelopen september verwacht, maar vanwege vorstverlet en andere tegenslagen is het hoogste punt pas in deze tweede week van februari 2019 bereikt.

Gemeente Papendrecht, Fokker en Strukton Worksphere tekenden in augustus 2017 voor de realisatie van deze nieuwbouw. Het is de bedoeling dat hier 250 mensen komen te werken.

Het nieuwe hoofdkantoor van het aloude Nederlandse luchtvaartbedrijf Fokker wordt zeker een markant gebouw met ongeveer 6.500 m2 vloeroppervlakte dat is ontworpen met duurzaamheid en gebruikersbeleving als uitgangspunten. Duurzaamheid komt bijvoorbeeld tot uiting in het toepassen van een warmte- en koudepomp; gebruikersbeleving in ruime daglichttoetreding en de flexibele indeelbaarheid van het kantoor.

Foto's: Jan Rietveld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.