Nieuw hoofdkantoor van Fokker groeit gestaag

06 juli 2018
Nieuw hoofdkantoor van Fokker groeit gestaag

PAPENDRECHT - De bouw van het nieuwe hoofdkantoor voor Fokker, producent van vliegtuigonderdelen, aan het Slobbengors vordert gestaag.

De vierkante basis van zes verdiepingen is inmiddels als geraamte gereed. Momenteel is men bezig met de drie ronde bouwlagen die daar bovenop liggen. Het bereiken van het hoogste punt wordt begin september verwacht.

Gemeente Papendrecht, Fokker en Strukton Worksphere tekenden in augustus 2017 voor de realisatie van deze nieuwbouw.

Het nieuwe hoofdkantoor van het aloude Nederlandse luchtvaartbedrijf Fokker wordt een markant gebouw met ongeveer 6.500 m2 vloeroppervlakte dat is ontworpen met duurzaamheid en gebruikersbeleving als uitgangspunten. Duurzaamheid komt bijvoorbeeld tot uiting in het toepassen van een warmte- en koudepomp; gebruikersbeleving in ruime daglichttoetreding en de flexibele indeelbaarheid van het kantoor.

Als je bovenstaande zo leest, dan zou je daar als Fokker-werknemer toch graag willen zitten. Welnu, nog een paar maanden wachten, en waarschijnlijk is begin volgend jaar zover dat het gebouw opgeleverd gaat worden en het personeel vanuit het oude kantoor (uit 1962) hun spullen en zichzelf, kunnen gaan verhuizen naar een nieuw pand op een prachtige locatie. Het pand zal na oplevering ruimte kunnen bieden aan ongeveer 250 medewerkers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.