Meepraten over de sociale toekomst van Papendrecht

24 april 2019
Meepraten over de sociale toekomst van Papendrecht

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht werkt aan een nieuwe beleidsvisie voor het sociaal domein. Daarvoor willen wij graag het perspectief van de bewoners ophalen. De gemeente organiseert van 6 t/m 23 mei de activiteitenweken om met bewoners in gesprek te gaan. Ze sluiten in deze periode bij bestaande activiteiten aan en vragen daar inwoners om hun ideeën, ervaringen en perspectief te delen. 'Hoe zorgen we ervoor dat inwoners die ouder worden langer thuis kunnen blijven wonen? Hoe helpen we inwoners die geen werk kunnen vinden aan een werkplek? Hoe ondersteunen we Papendrechters die actief zijn als vrijwilliger of mantelzorger?' Daarover gaat de gemeente graag met bewoners in gesprek.

Waarom de activiteitenweken?
‘De Sociale Toekomst van Papendrecht’ is een initiatief van de gemeente om samen met haar inwoners tot een beleidsvisie te komen. Daarmee wil de gemeente diegenen die hulp nodig hebben nog beter ondersteunen. Zodat bijvoorbeeld vrijwilligers en mantelzorgers zich kunnen blijven inzetten.

De inwoners zijn aan zet om mee te praten over wat zij belangrijk vinden. 'Bewoners weten het beste wat er in hun omgeving en hun leven belangrijk is en zijn de experts. Daarom is hun mening juist zo waardevol en doet er toe. Wij komen straks naar hen toe om met hen hierover in gesprek te gaan. Dat vormt voor ons een belangrijke basis voor onze nieuwe beleidsvisie' vertelt Corine Verver, wethouder van de gemeente Papendrecht. 'Met alle inbreng van bewoners gaan onze medewerkers in juni verder in gesprek met maatschappelijke organisaties, samenwerkingspartners en verenigingen.'

De activiteitenweken van ‘De Sociale Toekomst van Papendrecht’ vinden plaats tussen 6 en 23 mei. Medewerkers van de gemeente sluiten aan bij bestaande activiteiten en bewoners kunnen vrij inlopen op een moment dat hen uitkomt. De gemeente hoopt u en alle geïnteresseerde bewoners hier te ontmoeten.Meer informatie: www.papendrecht.nl/socialetoekomst

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.