PKC en Fortuna blijven in evenwicht: 20-20

20 januari 2020 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - De eerste returns zijn gespeeld, in de stand is er na deze tiende speelronde niet veel veranderd. De uitslagen van speelronde tien in de Cashback World Korfbal League:

PKC/SWKGroep - Fortuna/Delta Logistiek: 20-20
Blauw-Wit (A) - DVO/Accountor: 31-32
GG/IJskoud de Beste - DOS'46: 23-24
TOP/SolarCompleet - KZ/Thermo4U: 22-18
LDODK/Rinsma Modeplein - Tempo: 30-17

Na speelronde tien zijn we over de helft van de reguliere competitie in de World Korfbal League. De eerste wedstrijd op deze bomvolle zaterdag was direct een zeer enerverend duel tussen PKC/SWKGroep en Fortuna/Delta Logistiek. In Amsterdam regende het ook doelpunten in de erg spannende degradatiekraker tussen Blauw-Wit en DVO/Accountor, in Sassenheim maakten TOP/SolarCompleet en KZ/Thermo4U het elkaar erg lastig en de noordelijke ploegen kwamen allebei tot winst.

PKC/SWKGroep - Fortuna/Delta Logistiek
Zonder Daan Preuninger (dijbeenblessure) en Mirjam Maltha (rugblessure) trad Fortuna aan tegen PKC. De thuisploeg pakte een snelle 5-2 voorsprong, maar verslapte daarna en liet Fortuna terug komen en zelfs een 5-8 voorsprong pakken. Nik van der Steen, Thomas Reijgersberg en Fleur Hoek maakten in de eerste helft allen vier doelpunten voor Fortuna. Bij PKC was met name Julie Caluwé belangrijk, zij maakte er vijf. Bij rust was het 10-13. Na rust duurde het lang voordat er gescoord werd. Pas na zeven minuten brak Van der Steen de ban met zijn vijfde doelpunt (10-14). Daarna zag Daniël Hulzebosch zich genoodzaakt Sanne van der Werff van vak de wisselen om haar tegen Fleur Hoek te laten verdedigen, maar Hoek maakte vervolgens wel de 10-16.

Pas na twaalf minuten scoorde PKC de eerste goal na rust, via diezelfde Van der Werff. De time-out die Hulzebosch daarna nam, leek verandering te brengen bij PKC, twee goals op rij bracht de Papendrechters terug op 13-16. Er brak een bloedstollende slotfase aan, waarin PKC terug kwam tot 19-19 dankzij Caluwé, die een fantastische wedstrijd speelde. Van der Steen leek met een prachtige goal van afstand de winst binnen te halen voor Fortuna, maar het was Marijn van den Goorbergh die de 20-20 binnengooide, direct gevolgd door een time-out van Ard Korporaal. Fortuna kreeg nog één aanval maar ging door de schotklok heen en zag PKC in de laatste seconden nog een poging nemen. Echter, deze belandde op de voorkant van de korf en de rebound was voor Fortuna, waardoor beide ploegen - net als in de eerste ronde - de punten delen. (Uitslag: 20-20).

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.