Heren junioren DES ‘72 winnen streekderby

20 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Heren junioren DES ‘72 winnen streekderby

PAPENDRECHT - De heren junioren A speelden afgelopen zaterdag de streekderby tegen Savosa uit Barendrecht. De uitwedstrijd werd met ruime cijfers verloren. Echter, dit was nu anders.
Door compact te verdedigen en de afstandschutters uit te dekken, kon Savosa niet in de wedstrijd komen. De tweede helft kwam Savosa nog terug, maar kon geen vuist meer maken en uiteindelijk wonnen heren junioren A met 23-20. Door deze winst op Savosa schuiven de heren junioren naar de vierde plaats.

Drechtsteden heren 1 - die spelen in het samenwerkingsverband met Saturnus ‘72 en Conventus, speelden een lastige thuiswedstrijd tegen Gemini, die bij aanvang van de wedstrijd 6 punten meer hadden. Drechtsteden speelde een prima wedstrijd, maar vergat op de juiste momenten toe te slaan. De ploeg profiteerde te weinig van meerdere overtalsituaties, waardoor men niet echt een voorsprong kon nemen. Bij rust was het daardoor 15-15. In de tweede helft nam Drechtsteden het initiatief, maar verder dan 2 doelpunten voorsprong kwam het niet. In de slotfase lukte het niet om het hoofd koel te houden en vijf seconden voor tijd kreeg Gemini een terechte penalty bij een stand van 28-27 in het voordeel van Drechtsteden. Gemini scoorde en daarmee kwam er een 28-28 stand op het scorebord.

Heren 2 speelden tegen het altijd lastige Nieuwegein. Ook heren 2 verloren de uitwedstrijd, maar keerden de eindstand nu om. Door goed aanvalsspel werd Nieuwegein verslagen met 26-21. Door deze winst schuift ook dit team door naar de vierde plaats.

Heren 3 verloren kansloos met 18-28 tegen het goed spelende DWS.

Heren 5 hadden het ook lastig in de wedstrijd en verloren met 15-28 tegen Helius.

Bij de jeugd werd alleen gespeeld door de F jeugd en de D2. De F jeugd doet het dit jaar voortreffelijk en won ook nu ruim met 10-3. De D2 kon de goede lijn van vorige week niet voorzetten en verloor met 15-6 van HVOS uit Spijkenisse.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.