VVD wil woningen op de Noordhoek mogelijk maken

20 januari 2020
VVD wil woningen op de Noordhoek mogelijk maken

PAPENDRECHT -  In Papendrecht zijn woningen, met name voor starters, erg schaars geworden. Achter de schermen wordt binnen de VVD Papendrecht al een tijd flink gebrainstormd over dit probleem.

Naar aanleiding van een presentatie van Paul Vismans van ROM-D over de invulling van de Noordhoek, is de VVD helemaal enthousiast geraakt.

Sophia de Keizer legt uit: "Waar een andere partij zich schuilt achter de gedachte dat er reeds voldoende gedaan wordt, de schuld aan migranten moet worden gegeven of door te constateren dat er geen beschikbare bouwgrond meer is, zijn wij van mening dat dit weldegelijk anders kan en moet. Verantwoorde en verstandige groei kan bijdragen aan het versterken van de lokale economie en het vergroten van het draagvlak voor onze mooie voorzieningen.

Als initiator in deze dient VVD Papendrecht de komende Raadsvergadering een motie in om het college van burgemeester en wethouders op te roepen een businesscase door ROM-D te laten maken, gericht op de transformatie van de Noordhoek door bedrijven aan de Noordhoek uit te plaatsen, waardoor woningbouw op die locatie mogelijk wordt en het woonklimaat in het omliggende woongebied aan kwaliteit wint.

Hierbij spreken wij bewust van uitplaatsen, want ook bedrijvigheid is van groot belang, maar wel bij voorkeur op de juiste plek zodat een goed woonklimaat er hand in hand kan gaan met ruimte voor ondernemers, groei en werkgelegenheid. Graag steunen wij wethouder Paans in het zoeken naar mogelijkheden.

Voormalige De Wieken
Een leuke bijkomstigheid is, dat op deze wijze ook het voormalige terrein van De Wieken ter beschikking komt. Denk hierbij eens aan starterswoningen of woningen voor oudere inwoners die willen downsizen. Hierdoor ontstaat een duidelijke mogelijkheid voor doorstroming. Ook jongeren die graag in Papendrecht willen blijven wonen, maar waar nu nauwelijks mogelijkheid voor is, kunnen zich op deze manier zelfstandig in Papendrecht vestigen. Stilstand is achteruitgang en geen optie.

Groeiagenda
Binnen de Drechtsteden hebben wij onze ambities vastgelegd in de Groeiagenda 2030 en nader uitgewerkt in bijvoorbeeld de regionale woonvisie.
Voor Papendrecht komen hier ook de nodige uitdagingen uit voort op het gebied van werkgelegenheid en woonruimte. Het gebied bij de Noordhoek is een prachtige locatie die ontwikkeld kan worden voor onderscheidende, duurzame woningbouw in het hogere segment.

Laten we met elkaar zoeken naar oplossingen, wat is realistisch, wat is mogelijk, wat is haalbaar?"

Aldus VVD Papendrecht

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.