Phoenix’17 jeugd team 1 nog in de race om kampioenschap

20 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Phoenix’17 jeugd team 1 nog in de race om kampioenschap

PAPENDRECHT - Het 1e jeugdteam van Badmintonclub Phoenix’17 is nog in de race om de eerste plaats. Het team staat momenteel op de eerste plaats met 4 punten voorsprong op de tweede in de lijst. Echter heeft deze tegenstander 1 wedstrijd minder gespeeld en kan dus theoretisch op een gedeelde eerste plaats uitkomen of zelfs met 1 punt voorsprong de leiding overnemen. Zeer spannend en met nog maar 2 wedstrijden te gaan wordt de laatste competitiewedstrijd waarschijnlijk de beslissende. Extra spannend detail is dat deze strijd tegen dezelfde tegenstander zal zijn die Phoenix’17 J1 nu op de hielen zit !

De andere teams van Phoenix’17 doen ook goede zaken in hun poules. Zo speelt team 2 in gemengd U15/U17 afdeling 1 voor een derde plaats. Behoud is hier nu belangrijk met de 4e club uit hun poule op korte afstand. De laatste badmintonpartijen zullen spannend worden en focus behouden is belangrijk.

Team 3, uitkomend in gemengd 1 U15/U17 afdeling 2, speelt ook nog om de eerste plaats. Momenteel staan ze op een tweede plaats, waarbij ondanks de wedstrijd meer, de afstand tot nummer 3 te groot is om van de 2e plaats te worden verstoten. Uitkomend in U15/U17 door promotie na winst in  U13 afgelopen voorjaar, lijkt het wederom een zeer goed seizoen te worden voor de 4 Papendrechtse jongens; Dylan Ruiterveld, Kaylen Matla, Louis Liu en Stijn de Ruijter.

Phoenix’17 jeugd team 4 staat momenteel derde en heeft 2 teams van het grote BC Drop Shot uit Den Haag boven zich staan. Kans op een tweede plaats zit er zeker nog in met 1 wedstrijd achterstand op de tweede. Het team doet sowieso goede zaken door na uitval van een teamgenoot en een 11 jarige speelster (uitkomend in U13) met beperkte competitie ervaring toch de nodige punten weten te behalen.

Team 5 van badmintonclub Phoenix’17 staat op een laatste plaats. Toch raakt het team van Taymah, Lynn, Roman en Marlieke steeds meer op dreef. De behaalde punten per partij nemen toe, 3 setters nipt verloren en de ervaring groeit. Gezien het feit dat zij dit jaar voor het eerst met elkaar competitie spelen en in een hogere leeftijdsklasse moeten spelen een leerzame start.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.