Petra Prins: 'Als Integratief kindercoach écht iets toevoegen aan de ontwikkeling van een kind'

17 januari 2020
Petra Prins: 'Als Integratief kindercoach écht iets toevoegen aan de ontwikkeling van een kind'

PAPENDRECHT - Petra Prins uit Papendrecht heeft het afgelopen jaar over een andere boeg gegooid en is als kindercoach van start gegaan met Schoon Schip.

Petra Prins legt uit waarom ze deze stap heeft gezet:

"Ik ben 43 jaar en woon met mijn man en twee zoons in Papendrecht. Vanaf de middelbare school is het altijd mijn wens geweest om met kinderen te werken. Doordat ik ook graag sportte ging ik de opleiding vakleerkracht bewegingsonderwijs volgen aan de HALO. Tijdens mijn stages merkte ik dat mijn affiniteit vooral lag bij het basisonderwijs. Omdat ik jong afstudeerde besloot ik daarna ook de PABO te gaan doen.

Na 16 jaar vol passie te hebben gewerkt met, met name, kleuters, merkte ik dat het tijd was om het over een andere boeg te gooien. De huidige manier van werken binnen onderwijs paste niet meer bij mijn persoonlijkheid. Vanaf 2014 sta ik niet meer voor de klas, maar in de gymzaal. In de gymzaal heb ik 1 keer per week contact met een kind. Ik merkte tijdens de lessen dat een aantal kinderen meer nodig hadden dan ik ze op dat moment tijdens de gymles kon bieden. Zelfs voor een luisterend oor was er eigenlijk geen tijd en dat raakte mij. Dat, met wat aanmoediging uit mijn omgeving, leidde ertoe dat ik in 2017 besloot om te gaan starten met de opleiding tot Integratief KinderTherapeut aan de Academie voor psychotherapie .

Inmiddels heb ik een diploma voor Integratief kindercoach. Omdat dit zo’n geweldig vak is, wil ik mijn kennis en kunde uitbreiden zodat ik kinderen in de toekomst nog meer kan bieden. Daarom zet ik mijn studie voort en ben ik nu bezig met counseling.

Mijn praktijk is voorlopig nog aan huis, aan de Dotterbloem 3.
Het leek me leuk om me te onderscheiden van andere coaches. Daarom heb ik in de zomer van 2019 een oldtimer SRVwagen aangeschaft. Deze moet eerst van binnen worden opgeknapt. Zodra dat klaar is kan ik, als ouders dat fijn vinden, naar hen toekomen voor de sessies. Ook kunnen zij hun kind naar de SRVwagen toebrengen, die dan geparkeerd staat op de parkeerplaats bij Sporthal Papendrecht.

Schoon Schip Integratieve KinderCoaching biedt hulp aan kinderen en hun ouders. Ik word blij van elk kind dat gelukkiger en sterker uit de sessies komt en van ouders die merken dat de gekozen aanpak en hun betrokkenheid hierin succesvol zijn".

Voor meer informatie over Schoon Schip Kindercoaching, zie www.schoonschipcoaching.com

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.