PKC ontmoet dit weekend kersverse Europa-Cup winnaar Fortuna

17 januari 2020 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Komend weekend staat de tiende speelronde van de World Korfbal League op het programma. Daarmee beginnen we aan de tweede seizoenshelft en de eerste returns.

Als eerste is de beurt aan PKC/SWKGroep en Fortuna/Delta Logistiek. In de seizoensopening hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht, maar sindsdien is er veel gebeurd. Fortuna zit in een positieve flow, met de winst van de Europa Cup vorig weekend. Bij PKC gaat het wat minder goed, de laatste twee wedstrijden werden verloren. Bovendien zal PKC het voorlopig nog zonder captain en aanjager Laurens Leeuwenhoek moeten stellen. Hij heeft deze week een MRI ondergaan vanwege zijn voetblessure.

Voor Blauw-Wit (A) en DVO/Accountor staat komende zaterdag een belangrijk duel op het programma. Winnen de Amsterdammers, dan nemen zij definitief afstand van de degradatiestreep. Gaan de punten mee naar Bennekom, dan kan DVO voorzichtig naar boven gaan kijken. Blauw-Wit kan vertrouwen halen uit het duel met KZ afgelopen weekend. De Amsterdammers waren de underdog, maar het opportunistische spel bracht hen wel de winst. DVO won van Groen-Geel en lijkt dit seizoen zonder echt grote problemen door te komen.

In Wormer wacht GG/IJskoud de Beste een weerzien met DOS'46. De Nijeveense ploeg zal het voorlopig moeten stellen zonder aanvoerder Jelmer Jonker, die tegen PKC met een rode kaart het veld moest verlaten. In het duel met PKC leek DOS'46 weinig hinder te ondervinden van het verlies van Jonker: PKC werd verslagen en Malestein - die Jonker verving - schoot zonder blikken of blozen zijn eerste vier ballen raak. Groen-Geel is gewaarschuwd dus, maar moet echt punten gaan halen om niet nu al in degradatieproblemen te komen.

Koploper TOP/SolarCompleet krijgt KZ/Thermo4U op bezoek. Na de verrassende nederlaag tegen laagvlieger Blauw-Wit is het voor KZ wel zaak om punten te blijven pakken om niet af te hoeven haken in de strijd op de vierde plaats. Of die punten gehaald gaan worden tegen TOP valt nog te bezien. De Sassemers zijn in vorm en versloegen ogenschijnlijk zonder problemen LDODK. En dat terwijl Split en Pikaar nog altijd niet wedstrijdfit waren. Of zij er dit weekend wel staan is nog de vraag.

Het vijfde en laatste duel van zaterdagavond is dat tussen LDODK/Rinsma Modeplein en promovendus Tempo. De Friezen raakten de koppositie kwijt aan TOP, maar liggen nog altijd op koers voor de play-offs. In de eerste wedstrijd van de Alphenaren in de Korfbal League kon de ploeg van Wouter Blok goed bijblijven en had LDODK moeite om Tempo af te schudden. Lukt het dit keer weer om LDODK het vuur aan de schenen te leggen of maakt LDODK korte metten met de illusies van Tempo?

Het volledige programma van speelronde tien:

Zaterdag 18 januari:
15.30 uur PKC/SWKGroep - Fortuna/Delta Logistiek
17.00 uur Blauw-Wit (A) - DVO/Accountor
19.00 uur GG/IJskoud de Beste - DOS'46
19.30 uur TOP/SolarCompleet - KZ/Thermo4U
20.00 uur LDODK/Rinsma Modeplein - Tempo

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.