De Heerlijkheid van Papendrecht wint eerste CJM De Bruinprijs

08 januari 2019
De Heerlijkheid van Papendrecht wint eerste CJM De Bruinprijs

PAPENDRECHT - Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Papendrecht werd de eerste C.J.M. De Bruin-Waarderingsprijs uitgereikt aan Papendrechters of organisaties die bijdragen aan de bekendheid en identiteit van Papendrecht.

De genomineerden waren:

  • Stichting Denksport Papendrecht
  • Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
  • De Heerlijkheid van Papendrecht
  • Muziekvereniging Excelsior
  • De heer Jo Kortooms
  • Stichting Zaterdagmiddagconcerten Papendrecht

De jury gaf aan dat de uiteindelijke uitslag geen eenvoudige opgave was, maar eindelijk werd de terechte winnaar De Heerlijkheid van Papendrecht.

Esther Korteland was zeer verrast en nam dankbaar de prijs in ontvangst. Naast een oorkonde en een beeldje was het een geldbedrag van € 2000,-. Korteland gaf aan dat dit bedrag gebruikt gaat worden om de kelders het voormalige Huis van de Heren van Papendrecht goed aan te pakken, zodat er meer rondleidingen gegeven kunnen worden.

Over de De Heerlijkheid van Papendrecht:
De medewerkers van de Heerlijkheid aan de Kerkbuurt, een bedrijf dat gevestigd is op waarschijnlijk het oudste stukje Papendrecht en zijn naam ontleent aan de tijd dat de gemeente nog een Heerlijkheid was, doen veel om de geschiedenis van Papendrecht levend te houden. Niet alleen produceert men Papendrechtse producten uit de boomgaard, maar men ijvert ook voor het uitdragen van de geschiedenis van de Heerlijkheid d.m.v. rondleidingen en te vertellen over het voormalige Huis van de Heren van Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.