Toertocht Weissensee voor Armenië

13 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Toertocht Weissensee voor Armenië

PAPENDRECHT - Ieder jaar vertrekt het schaatsteam van stichting Traveling Light naar de Weissensee in Oostenrijk om daar de alternatieve Elfstedentocht te schaatsen. Op dinsdag 28 januari a.s. is het weer zover, dan zullen Krijn Donk (Papendrecht) en Henk Swijnenburg (Bleskensgraaf) daar de tweehonderd kilometer lange toertocht schaatsen. Adrie Swijnenburg (Bleskensgraaf) gaat ieder jaar trouw mee voor support en verzorging. Aan deze super sportieve prestatie wordt steeds een bijzonder doel gekoppeld, deze keer is dat de renovatie van een christelijk rehabilitatiehuis voor verslaafden in Armenië.

Onder de vlag van de christelijke organisatie Teen Challenge wordt een drugs- en alcoholrehabilitatiecentrum in Armenië gerund, een huis waar mannen met verslavingsproblemen terecht kunnen om een nieuw leven te beginnen. Dat centrum zit eigenlijk altijd vol en vorig jaar werd een tweede centrum begonnen in een oud huis dat op een groot stuk boerenland staat. Juist die hoeveelheid land bij het oude huis maakt het een goede locatie voor een rehab centrum, er kunnen dieren worden gehouden en gewassen worden gekweekt. De boerderij in Yerevan is zeer primitief, er is geen stromend water, electriciteit of sanitair. Maar de nood is zo hoog dat er inmiddels al wel mannen onder begeleiding wonen en werken, sommigen van hen zijn niet zo heel jong meer.

Er is een flink bedrag nodig om het huis en bijgebouwen op te knappen en echt goed bewoonbaar te maken. Met deze sponsoractie hoopt stichting Traveling Light een mooi bedrag bij elkaar te krijgen dat gebruikt zal worden om van het huis een prachtig centrum te maken waar jongens en mannen een veilige plek kunnen vinden om te wonen en werken en... een ontmoeting met God te hebben!

Wie het team in hun sportieve topprestatie wil sponsoren kan rechtstreeks een gift overmaken op bankrekening NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van: WEISSENSEE of een toezegging mailen naar krijncora@gmail.com
www.traveling-light.nl
www.facebook.com/StichtingTravelingLight

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.