DOEL-bewust schaatsen op Weissensee met Krijn Donk en Henk Swijnenburg

16 januari 2017
DOEL-bewust schaatsen op Weissensee met Krijn Donk en Henk Swijnenburg

PAPENDRECHT - Of er deze winter in Nederland op natuurijs geschaatst gaat worden, weten we niet. Er wordt momenteel heftig gespeculeerd. Maar wat we wel weten is dat duizenden Nederlanders naar Oostenrijk zullen afreizen waar eind januari voor de 29e keer de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee wordt georganiseerd. Het schaatsteam van de Papendrechtse stichting Traveling Light zal ook weer van de partij zijn.

Krijn Donk en Henk Swijnenburg zijn van plan de 200 km te gaan schaatsen en daarbij de kou hoog in de Oostenrijkse bergen te trotseren. Zij hebben aan deze uitputtende tocht een sponsoractie gekoppeld. Het geld dat zij bijeen hopen te brengen zal volledig ten goede komen aan de afbouw van een nieuw vrouwenhuis van Teen Challenge in Batumi, Georgië. Het huis wordt een opvang- en rehabilitatiecentrum op Bijbelse grondslag voor vrouwen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel en/of verslavingsproblemen hebben.

Er is ongeveer 4,000 euro nodig om het gebouw rondom te voorzien van ramen en deuren! De bouwwerkzaamheden worden overigens uitgevoerd door mannen van het Teen Challenge drugs- en alcoholrehabilitatiecentrum in de hoofdstad Tbilisi. Het is voor hen een heel mooie tijdsbesteding en zij leren zo bouwtechnische vaardigheden aan. Die vaardigheden komen natuurlijk weer goed van pas als zij terugkeren in de maatschappij. Het mes snijdt aan twee kanten.

Wie het team in hun sportieve topprestatie wil sponsoren kan mailen naar krijncora@kpnmail.nl of rechtstreeks een gift overmaken ten name van Stichting Traveling Light (ANBI erkend). Voor meer informatie, ga naar:

Website: www.traveling-light.nl
Facebook: www.facebook.com/StichtingTravelingLight
En wie zal het zeggen... misschien worden er persoonlijke records gebroken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.