Schaatsen op Weissensee voor jongerenopvang in Kazachstan

13 januari 2016
Schaatsen op Weissensee voor jongerenopvang in Kazachstan

PAPENDRECHT - Krijgen we nog echt schaatsweer? Een vraag die veel Nederlanders aan het begin van een nieuw jaar bezig houdt. Want wat is er mooier dan te schaatsen op de vele sloten, vaarten en meren die ons land rijk is?

Om hun schaatskunsten op hoog niveau te trainen en testen, vertrekken in de derde week van januari weer grote aantallen sportieve Nederlanders naar Oostenrijk waar voor de 28e keer de Alternatieve Elfstedentocht op de WeissenSee wordt georganiseerd. De wedstrijd gaat over een afstand van tweehonderd kilometer.

De laatste jaren koppelen schaatsers uit Papendrecht en omstreken die bijzondere prestatie aan een goed doel. Krijn Donk uit Papendrecht,  Henk Swijnenburg uit Bleskensgraaf en Henk Vlot uit Oud Alblas vormen met elkaar schaatsteam ‘Traveling Light’.

Zij hebben aan deze uitputtende tocht een sponsoractie gekoppeld ten bate van de Papendrechtse stichting Traveling Light. Het geld dat bijeengebracht wordt, zal volledig ten goede komen aan de renovatie en installatie van een keuken in een christelijk opvanghuis voor jongens in Kazachstan. Vaak komen deze kinderen uit moeilijke thuissituaties (misbruik, verslavingen, verlating en verwaarlozing) of ze hebben helemaal geen ouders meer.

De vraag die iedereen bezighoudt is: zullen er persoonlijke records worden verroken? Op één dag tweehonderd kilometer schaatsen, is en blijft een unieke prestatie en er zijn teamleden die dat binnen acht uur hopen te halen!

Wie het team in hun sportieve topprestatie wil sponsoren kan mailen naar krijncora@kpnmail.nl of rechtstreeks een gift overmaken ten name van Stichting Traveling Light.

Voor meer informatie, ga naar:
Website: www.traveling-light.nl
Facebook: www.facebook.com/StichtingTravelingLight

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.