Alle leerlingen Prins Constantijn ontvangen een Dopper

09 januari 2020
Alle leerlingen Prins Constantijn ontvangen een Dopper

PAPENDRECHT - In 2020 krijgt duurzaamheid extra aandacht op Kindcentrum Prins Constantijn. Dinsdag 7 januari is de school gestart met het scheiden van ons afval. De school deed dit al gedeeltelijk, maar gaat nu meedoen met een speciaal project voor scholen dat aangeboden wordt door HVC.

Ze zamelen nu PMD, restafval, GFT en papier apart in. HVC heeft aan iedere groep een bezoek gebracht om voorlichting te geven: hoe zamel je het apart in én waarom is het belangrijk? Ook mochten de kinderen een kijkje nemen bij én in de vuilniswagen.

Dopper
Naast het scheiden van afval is het verminderen van afval natuurlijk ook belangrijk. De gemeente Papendrecht heeft daarom alle kinderen een Dopper fles gegeven die ze vanaf nu ook allemaal gaan gebruiken in plaats van plastic flesjes of drinkpakjes. In maart volgt er een schoolbreed project over duurzaamheid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.