In Bennekom trok PKC in de slotfase aan het langste eind

06 januari 2020 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - In het eerste weekend van 2020 werd de achtste speelronde van de World Korfbal League afgewerkt. Dit eerste speelweekend van de Cashback World Korfbal League in 2020 kende een prima start. Met vier wedstrijden op de zaterdagavond was er genoeg te beleven voor de korfballiefhebber. In Bennekom kon DVO het PKC heel moeilijk maken, maar uiteindelijk trokken de Papendrechters in de slotfase aan het langste eind.

De uitslagen van speelronde acht in de Cashback World Korfbal League:
Tempo - TOP/SolarCompleet: 24-32
KZ/Thermo4U - GG/IJskoud de Beste: 28-18
DVO/Accountor - PKC/SWKGroep: 19-23
DOS'46 - Fortuna/Delta Logistiek: 16-18
LDODK/Rinsma Modeplein - Blauw-Wit (A): 31-17

DVO - PKC
De thuisploeg begon goed aan het duel met de nummer twee van de ranglijst. Na amper een kwartier spelen stond DVO op een 5-2 voorsprong, waarna Daniël Hulzebosch zich genoodzaakt zag een time-out aan te vragen. Dat had effect, want via de heren Van den Goorbergh, Kunst en Van Wijngaarden werd de achterstand van PKC al gauw ongedaan gemaakt. Toch kon DVO opnieuw uitlopen en met een 10-8 voorsprong de rust in gaan. PKC had het vizier niet op scherp en miste veel kansen. Direct na rust waren het opnieuw de heren van PKC die de Papendrechters terug in de wedstrijd schoten (10-10).

Even leek het momentum aan de zijde van PKC te zijn, maar Koen van Roekel schoot wederom een Bennekomse voorsprong op het bord. Daan Koppenol zorgde met een goede invalbeurt voor de 16-16 en vervolgens was het Julie Caluwé die PKC voor het eerst op voorsprong zette. Gertjan Meerkerk trok de stand nog maar eens gelijk, hij had er toen al vijf in liggen tegen Kunst, maar PKC rook bloed. Tot 19-21 kon DVO hoop houden op minimaal een punt, maar uitgerekend oud-DVO'er Marijn van den Goorbergh deed zijn oude ploeg pijn door in de laatste minuut twee keer op rij te scoren en de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Geen goede wedstrijd, maar wel een spannend duel, waarin een gelijkspel voor beide ploegen verdiend was geweest. (Uitslag: 19-23).

De stand in de Korfbalcompetitie per 06-01-2020:

1   LDODK/Rinsma Modeplein   8   14
2   PKC/SWKGroep                      8   13
3   TOP/SolarCompleet              8   13
4   KZ/Thermo4U                        8   12
5   Fortuna/Delta Logistiek        8     9
6   DOS '46                                   8    7
7   DVO/Accountor                     8     5
8   Blauw-Wit (A)                        8     3
9   GG/IJskoud de Beste            8     2
10 Tempo                                    8     2

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.