Komend weekend speelt PKC de achtste speelronde van de Korfbal League

03 januari 2020 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Komend weekend staat de achtste speelronde van de Cashback World Korfbal League op het programma.In Alphen aan den Rijn hervat Tempo de competitie tegen titelkandidaat TOP/SolarCompleet. De Alphenaren sloten 2019 af met een fikse nederlaag tegen DOS'46 en de ploeg van Wouter Blok zal alle zeilen bij moeten zetten om tegen TOP een beter resultaat neer te zetten. Bij de Sassemse ploeg is Celeste Split een vraagteken. Split viel tijdens de Korfbal Challenge, waar zij met TeamNL Korfbal in actie kwam, geblesseerd uit.

KZ/Thermo4U maakt zich op voor de Noord-Hollandse derby tegen GG/IJskoud de Beste. De Koogers wonnen in de laatste speelronde van 2019 enigszins verrassend van PKC en zijn favoriet voor de zege zaterdag. Voor Groen-Geel zal het in 2020 moeten gebeuren. De Wormernezen hebben nog geen afstand kunnen nemen van de degradatiestreep en hebben alle punten nodig om handhaving werkelijkheid te laten worden.

PKC/SWKGroep gaat zaterdagavond op bezoek bij DVO/Accountor. De Papendrechters hadden weinig rust na speelronde zeven, er werd gespeeld op de twintigste Korfbal Challenge in Rotterdam. De jubileumeditie werd een prooi voor PKC, dat het nog altijd zonder Laurens Leeuwenhoek moet stellen (blessure). Ook van DVO kwamen twee spelers in actie op de Challenge: Robbe de Wit en Gertan Meerkerk traden aan in TeamNL Korfbal, waarbij Meerkerk zelfs twee keer tot 'Player of the Match' werd benoemd.

Voor DOS'46 en Fortuna/Delta Logistiek staat speelronde acht voor aanhaken of afhaken in de strijd om plaats vier. Het gat met KZ is inmiddels opgelopen tot drie punten. Ook Fortuna kwam in actie op de Korfbal Challenge in Rotterdam, bij DOS'46 hebben de spelers (met uitzondering van Harjan Visscher en Jelmer Jonker, zij spelen in TeamNL Korfbal) langer rust gehad. Dat kan een voordeel zijn voor de Nijeveners: lukt het de ploeg van Pascal Zegwaard om de landskampioen te verslaan?

Tenslotte de enige wedstrijd op zondag. In Gorredijk staan LDODK/Rinsma Modeplein en Blauw-Wit (A) tegenover elkaar. Bij koploper LDODK staat het trainersduo Mulder/Flokstra ook volgend jaar aan het roer, zo werd donderdagavond bekend. De Friezen voelen de hete adem van PKC in de nek, de voorsprong bedraagt slechts één punt. Blauw-Wit heeft de punten hard nodig om afstand te nemen van de degradatiestreep.


Het volledige programma van speelronde acht:

Zaterdag 4 januari:
20.00 uur Tempo - TOP/SolarCompleet
20.00 uur KZ/Thermo4U - GG/IJskoud de Beste
20.00 uur DVO/Accountor - PKC/SWKGroep
20.00 uur DOS'46 - Fortuna/Delta Logistiek

Zondag 5 januari:
16.00 uur LDODK/Rinsma Modeplein - Blauw-Wit (A)

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.