Wilde achtervolging door Papendrecht leidt naar rijden onder invloed van drugs

27 december 2019
Wilde achtervolging door Papendrecht leidt naar rijden onder invloed van drugs

PAPENDRECHT - In de nacht van 23 op 24 december 2019 reden agenten over de Veerweg richting Burgemeester Keijzerweg te Papendrecht.

Ze zagen daar een voertuig met hoge snelheid van hen vandaan rijden. Een stopteken werd gegeven, maar deze werd genegeerd, waarna een achtervolging volgde door Papendrecht.

Hierbij werd onder anderen een rood verkeerslicht genegeerd, geen richting aangegeven en met hoge snelheid door de woonwijk gereden. Ook lanceerde het voertuig zichzelf over een drempel, waarbij de vonken onder het voertuig vandaag kwamen. Hierbij had het voertuig dusdanige schade aan de voorvering opgelopen dat de bestuurder het voertuig noodgedwongen tot stilstand moest brengen op de Troelstrastraat.

De bestuurder bleek een 19-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam, die ook nog eens reed zonder rijbewijs. Na het afnemen van een blaastest, bleek dat er geen alcohol in het spel was. Maar na het afnemen van een speekseltest bleek er sprake te zijn van drugsgebruik. De uitslag van deze test gaf THC (werkzame stof in cannabis) aan. Om de exacte waarde hiervan te bepalen is er door een politiearts bloed afgenomen.

Tevens had de bestuurder nog een busje pepperspray in zijn jaszak. De pepperspray is in beslag genomen en de bestuurder is aangehouden.

De bestuurder heeft voor het rode verkeerslicht, het geen richting aangeven en het rijden zonder rijbewijs bekeuringen ontvangen.
Voor het rijden onder invloed is proces-verbaal opgemaakt en zal de bestuurder zich later moeten verantwoorden bij de rechter.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.