Jaarlijkse prestatieafspraken volkshuisvesting vastgelegd

24 december 2019 door Hennie van der Zouw
Jaarlijkse prestatieafspraken volkshuisvesting vastgelegd

PAPENDRECHT - Woningbouwcorporatie Woonkracht10, huurdersstichting de CombiRaad en de gemeente Papendrecht ondertekenden begin december de prestatieafspraken voor het jaar 2020.

Jaarlijkse prestatieafspraken volkshuisvesting
In de Woningwet van 2015 is vastgelegd dat dat de corporaties, gemeenten en huurdersorganisaties elk jaar prestatieafspraken maken. Hierin staat bijvoorbeeld welke woningen de corporaties gaan bouwen voor welke doelgroepen. Ook worden afspraken gemaakt over leefbaarheid, energie, nieuwbouw en betaalbaarheid van woningen.

Betaalbare en duurzame woningen
In de prestatieafspraken 2020 voor Papendrecht is onder andere vastgelegd, dat er voldoende betaalbare woningen in Papendrecht beschikbaar blijven komen. Er wordt een regionaal monitorsysteem opgezet om de druk op de sociale huurmarkt goed in de gaten te kunnen houden. Speciale aandacht is er voor kwetsbare groepen die lastig in hun eigen huisvesting kunnen voorzien, zoals jongeren, jonge startende gezinnen, senioren en statushouders.

De komende jaren investeert Woonkracht10 ook fors in het isoleren van woningen. Door het isoleren besparen de bewoners kosten op de energierekening. Een beter energielabel draagt bij aan de betaalbaarheid van de woonlasten.
Er zijn afspraken gemaakt over de samenwerking over de opgave voor de energietransitie. Een van de belangrijke doelstellingen is dat de woningen straks geschikt zijn voor aansluiting op een warmtenet en in 2035 aardgasvrij zijn. De sociale woningvoorraad in 2050 moet CO2-neutraal zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.