VV Papendrecht ligt uit de beker na verlies tegen Baronie

23 december 2019 door Hennie van der Zouw
VV Papendrecht ligt uit de beker na verlies tegen Baronie

PAPENDRECHT - Op zaterdagmiddag 21 december speelde Papendrecht op sportpark De Blauwe Kei in Breda tegen Baronie. De zondaghoofdklasser was met 3-1 een maatje te groot. Papendrecht, dat Nick Kamerling zag afhaken in de warming-up, werd al snel overvleugeld door de thuisploeg. De Brabanders kregen de nodige kansen, vooral door slordigheden van de Papendrechtse defensie. In de 8e minuut lag de bal al achter Papendrecht-goalie Timo Kurpershoek. Sander Wirix kon na een voorzet van de rechterkant vrijstaand binnenkoppen.

Baronie hield de druk erop en kreeg diverse mogelijkheden om de voorsprong verder op te schroeven. Papendrecht mocht blij zijn, dat de spitsen van Baronie het vizier niet op scherp hadden staan en dat enkele ballen van de lijn gered konden worden, want anders had een afstraffing op de loer kunnen liggen. Papendrecht kreeg na een kwart wedstrijd wat lucht en kon vervolgens enkele speldenprikken uitdelen. Vlak voor de rust viel alsnog de 2-0. Slordig balverlies op de eigen helft werd direct afgestraft.

Na de rust nam Baronie gas terug. Hierdoor kon Papendrecht enkele kansen creëren. Rogier Dupuis was met twee kopballen dicht bij een doelpunt. Jay Luciano kon na een dieptebal van Sven van der Net alleen richting Baronie-keeper Michel van Butselaar, die in het onderlinge duel redding kon brengen. Ook Baronie kreeg mogelijkheden, maar bleef onzorgvuldig in de afwerking. Een klein kwartier voor het laatste fluitsignaal kwam Baronie toch op een 3-0 voorsprong. Na een afgeslagen corner werd de bal van de achterlijn teruggelegd op Jens Wirix, die vrijstaand simpel kon scoren.

De slotfase was helemaal voor Papendrecht, met een hoofdrol voor Jay Luciano. Eerst forceerde hij een strafschop met een actie in het zestienmetergebied. Het buitenkansje benutte de spits zelf. In de laatste vijf minuten dook Luciano nog twee keer alleen op voor het Baronie-doel. Beide keren lukte het hem echter niet om te scoren. De terechte overwinning van Baronie betekent voor Papendrecht het einde van het bekeravontuur.

Opstelling: Kurpershoek, Van Rooijen, Goodett, Dupuis, Van Ek, Tomas de Brito, Muilwijk (Mooiman) Van der Net, Saffignani, Lighaam (Van Wijk), Luciano.

Tekst: Edwin Schreurs

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.