Lichtjesfeest brengt Licht in Papendrecht

15 december 2017
Lichtjesfeest brengt Licht in Papendrecht

PAPENDRECHT - Vanavond werd voor de 9e keer het Lichtjesfeest in Papendrecht gevierd. Een feest met heel veel lichtjes. Alle kinderen kregen dit jaar een wel heel bijzonder lampje. Het zag eruit als een ouderwets peertje, maar dan op batterij en compleet met een snoer eraan.

Op de Markt stond kinderkoor Friends op het podium en zong o.a. "Sterren, sterren, sterren in de nacht" en "Laat het Kerst zijn, laat het feest zijn". Toen burgemeester Moerkerke het podium op kwam wilde hij graag meedoen met de bewegingen van het laatst gezongen lied, waarna alle aanwezigen enthousiast meebewogen met dit lied.

Om 19:00 uur begon het aftellen voor... en het ontsteken van de lichtjes in de grote Kerstboom. Deze is traditiegetrouw geschonken door de gemeente Blomberg. Hierna startte de 2,5 km lange tocht. Voorop liep herder Huug Hagoort met zijn schapen en bordercollies. Daarachter reed een stint van Wasko (Electrische bolderkar) met daarop een grote verlichte ster (gemaakt door studenten van het Willem de Zwijger college), daarachter volgden het college van burgemeester en wethouders en de grote stoet van aanwezigen. Tussen de stoet voegden zich ook nog 3 muziekkorpsen.

De stoet leidde langs kersttafereeltjes en bracht je in het laatste tafereel bij de kribbe, waar baby Jezus in het licht lag. Bij terugkomst op het marktplein kreeg iedereen gratis warme chocolademelk uitgereikt. Op het podium werden Kerstliederen gezongen tot ook de laatste mensen van de tocht terug waren.

Het Kersttafereel voor de Waalburcht

Het laatste Kersttafereel "de kribbe met het Kind van Licht"


Kinderkoor Friends op het hoofdpodium

Burgemeester Moerkerke praat met de kinderen bij het podium


Het Marktplein staat vol met bezoekers

Foto's: Karel Thieme / Josette Huisman

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.