Lichtjesfeest 2014: Papendrecht geniet

20 december 2014
Lichtjesfeest 2014: Papendrecht geniet

PAPENDRECHT - "Wat mooi dat dat in Papendrecht kan." was één van de lovende reacties op het Lichtjesfeest. Een klein meisje, met een grote glimlach op haar gezicht, vertelde na afloop dat ze "de muziek het állermooiste had gevonden". Kinderen en (groot)ouders hebben volop genoten van het sfeervolle Lichtjesfeest, met dit jaar als thema: WE VOLGEN DE STER.

Op de markt was een kraam, waar maar liefst 2000 helder oplichtende kaarsjes werden uitgedeeld. Er werden kerstliederen gezongen en De Drie Wijzen uit het Oosten vertelden dat zij op zoek waren naar het Koningskind. Samen met de kinderen gingen zij op weg in drie groepen. Iedere groep werd vooraf gegaan door één van de Drie Wijzen en een muziekkorps.

Een lint van lichtjes trok langs de zeven kersttarefeeltjes. Er waren diverse koren, waaronder de kinderkoren Forever en Friends, muzikanten en herders met schapen en vuurtonnen. Vanaf de Meent liep de langgerekte stoet, langs de muziektent, over de Slobbengorsbrug, via het Aviolandaplein, over de Veerdam naar het Dr. Rietveldplein en de Boomgaardstraat. Dáár vond men de stal met engelen, Jozef, Maria en het kindje Jezus.

De weersomstandigheden tijdens de  tocht waren ideaal. Een van de vele vrijwilligers die deze tocht mogelijk maken zei:"Vanochtend was er regen, maar vanavond was er zegen." De organisatie, bestaande uit de samenwerkende Papendrechtse kerken, gesteund door het lokale vereniging- en bedrijfsleven kan inderdaad terugzien op een zeer geslaagd Lichtjesfeest.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.