Zevende speelronde van de World Korfbal League

19 december 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Komend weekend staat de zevende speelronde van de Cashback World Korfbal League op het programma.

Zaterdagmiddag ontvangt koploper PKC/SWKGroep de huidige nummer vier: KZ/Thermo4U. De Papendrechters namen de eerste plaats op de ranglijst afgelopen weekend over van LDODK na een overtuigende zege op de Friezen. KZ deed zichzelf een groot plezier door directe concurrent voor plek vier, Fortuna, in een rechtstreeks duel te verslaan. De Koogers kunnen het gat met de middenmoot vlak voor Kerst vergroten en hebben na deze speelronde - Anouk Haars uitgezonderd, zij is opgeroepen voor TeamNL Korfbal tijdens de Korfbal Challenge - even rust. PKC komt tussen Kerst en Oud & Nieuw in actie op de Korfbal Challenge in Rotterdam.

Blauw-Wit (A) liep afgelopen weekend averij op in Alphen aan den Rijn. Dat konden wel eens dure punten blijken te zijn aan het einde van de competitie. Echter, zover is het nog lang niet. Dit weekend krijgen de Amsterdammers TOP/SolarCompleet op bezoek, dat opvallend veel moeite had met promovendus Groen-Geel. Dat zou hoopgevend kunnen zijn voor Blauw-Wit. Lukt het de ploeg van Gerald Aukes om TOP het vuur aan de schenen te leggen en bonuspunten te pakken, dan blijft Blauw-Wit aan de goede kant van de degradatiestreep. Voor TOP is er weinig aan de hand, de Sassemers staan met negen punten uit zes wedstrijden 'gewoon' derde, met slechts één punt achterstand op LDODK.

Na de goede wedstrijd van GG/IJskoud de Beste tegen TOP, staat er voor de ploeg van Dico Dik opnieuw een pittig duel op het programma. Runner-up LDODK/Rinsma Modeplein zal zichzelf willen herpakken na de zeperd tegen PKC. De Friezen zullen moeten winnen van de debutant om het gat met PKC niet groter te laten worden, maar hebben ook gezien hoe moeilijk TOP het had met de energieke ploeg uit Wormer. Voor Groen-Geel zou winst op LDODK betekenen dat er vlak voor de Kerst welkome bonuspunten gepakt kunnen worden.

Na het verlies van afgelopen week tegen KZ, neemt landskampioen Fortuna/Delta Logistiek het deze week op tegen DVO/Accountor. De Fortunezen zakten door de nederlaag af op de ranglijst en staan gelijk in punten met de ploeg uit Bennekom. Ook Fortuna komt, als Korfbal Leaguefinalist van vorig seizoen, tussen Kerst en Oud & Nieuw in actie op de Korfbal Challenge in Rotterdam. Gertjan Meerkerk en Robbe de Wit van DVO zullen ook in Topsportcentrum Rotterdam aanwezig zijn, zij zijn door bondscoach Wim Scholtmeijer opgeroepen voor TeamNL Korfbal.

Heeft de eerste overwinning in de Korfbal League promovendus Tempo vleugels gegeven of zet DOS'46 de Alphenaren dit weekend weer met beide benen op de grond? De Nijeveners versloegen DVO, in een wedstrijd waarin de doelpunten schaars waren. Door de winst staat DOS'46 nu vijfde, gelijk in punten met DVO en Fortuna. Tempo won van concurrent Blauw-Wit en pakte daarmee heel belangrijke punten in de strijd om handhaving. De ploeg van Wouter Blok zal 2019 graag af willen sluiten met een tweede overwinning.


Het volledige programma van speelronde zeven:

Zaterdag 21 december:
15.30 uur PKC/SWKGroep - KZ/Thermo4U
17.00 uur Blauw-Wit (A) - TOP/SolarCompleet
19.00 uur GG/IJskoud de Beste - LDODK/Rinsma Modeplein
20.00 uur Fortuna/Delta Logistiek - DVO/Accountor
20.00 uur DOS'46 - Tempo

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.