Mooie winst voor Drechtstreek

16 december 2019 door Hennie van der Zouw
Mooie winst voor Drechtstreek

PAPENDRECHT - Na het verlies van een week eerder is Drechtstreek erin geslaagd om in de laatste wedstrijd voor de winterstop drie punten binnen te halen. Op sportpark Oostpolder won het met 2-1 verdiend van Roda Boys/Bommelerwaard, dat toch altijd een lastige tegenstander is.

Drechtstreek ging fel van start. Vanaf de eerste minuut legde de ploeg veel werklust aan de dag. Daar kwam direct gevaar uit maar toch was het Roda Boys dat het eerste doelpunt wist te scoren. Al na negen minuten liet de jonge Sven van Driel de 0-1 achter doelman Moesman verdwijnen na het niet goed ingrijpen van de Drechtstreek defensie. Drie minuten later bracht Thijs den Dunnen al de gelijkmaker op het bord na een schitterende combinatie met de weer uitstekend spelende Ties van Aggelen.

Die twee snelle spelers voorin wisten elkaar heel goed te vinden en ze bezorgden de tegenstander regelmatig de nodige hoofdbrekens. Drechtstreek zette steeds druk naar voren. De opbouw van achteruit verliep goed en er ontstonden tal van kansen op een doelpunt. Dat doelpunt kwam halverwege de eerste helft van de voet van Max Voogelaar. Die werd gelanceerd door Ties van Aggelen en met een keihard diagonaal schot liet hij doelman Paul van den Elzen kansloos: 2-1.

Ook na het doelpunt bleef Drechtstreek zeer aanvallende spelen. Er ontstonden flink wat kansen op een hogere score maar er werd niet gescoord. Roda Boys probeerde het tempo bij te houden maar het moest regelmatig terug. Toch wist de ploeg ook enkele keren gevaarlijk dicht bij het Drechtstreek doel te komen maar daar wist de defensie goed stand te houden. Op slag van rust waren zowel Yunuz Ekiz als Ties van Aggelen heel dicht bij een doelpunt maar de rust werd bereikt met een 2-1 tussenstand.

Ook in de tweede helft had Drechtstreek het initiatief in handen. De ploeg bleef in een hoog tempo aanvallen maar doelpunten bleven uit. De hoeveelheid kansen was groot en ook het overwicht op de tegenstander loog er niet om. Toch lukte het niet om de score uit te bouwen. Voor het publiek was er ondanks het slechte weer genoeg te genieten want de stroom Drechtstreek aanvallen was het bekijken zeker waard. Tegen het eind van de wedstrijd liep de spanning steeds meer op omdat de ploeg die zo dicht bij de overwinning was zich geen fouten kon veroorloven. Toen het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Jerry Molenaar klonk, was de ontlading dan ook groot. Er had een hogere score ingezeten maar de drie punten waren veiliggesteld.

Na afloop kon Trainer/coach Bart Toom alleen maar tevreden zijn met de verdiende overwinning. “De jongens hebben er keihard voor gewerkt en loon naar werken gekregen. Als we zo spelen, maken we het elke tegenstander moeilijk. We moeten alleen nóg meer kansen benutten”.

Voor Drechtstreek gaat nu ook de winterstop in. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt gespeeld op 25 januari. Dan speelt de ploeg in Zwijndrecht tegen Pelikaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.