Papendrecht doet zichzelf tekort

16 december 2019 door Hennie van der Zouw
Papendrecht doet zichzelf tekort

PAPENDRECHT - Na twee opeenvolgende goede resultaten tegen Nieuw Lekkerland en Montfoort S.V.’19 reisde Papendrecht op zaterdag 14 december vol vertrouwen naar sportpark Almbos in het Noord-Brabantse Giessen. De laatste competitiewedstrijd van 2019 tegen GRC14 was een belangrijke. Bij winst zou de tegenstander in de stand worden gepasseerd. Bij verlies dient naar onderen gekeken te worden.

In moeilijke weersomstandigheden was Papendrecht qua veldspel al snel de bovenliggende partij. Nadat de eerste kans voor de thuisploeg was, werden de kansen aaneengeregen. In de eerste tien minuten kreeg Papendrecht twee goede kopkansen via Jay Luciano en Nick Kamerling, maar beide keren werd de doelpoging door de doelman van de gastheren gekeerd. Na een kwartier kreeg Djerrel Saffignani de grootste mogelijkheid, maar zijn schot eindigde op de paal. In de rest van de eerste helft hield Papendrecht het beste van het spel zonder tot echt heel grote kansen te komen. De schoten van Justin Beemsterboer en Michael van Rooijen waren opnieuw een prooi voor de GRC14-keeper. Papendrecht vergat zich, wederom, te belonen voor een prima eerste helft en ging rusten met 0-0.

Na de thee was echter alles anders. Het was niet alleen harder gaan waaien, maar ook GRC14 beet wat meer van zich af en kreeg, zonder tot grote kansen te komen, iets meer grip op de wedstrijd. Kort nadat de zeer soeverein spelende Edinho Goodett geblesseerd het veld had moeten verlaten, was de organisatie achterin even zoek en daar profiteerden de gastheren maximaal van. Dom balverlies op de rand van het Papendrechtse strafschopgebied werd door de net ingevallen Henri Versteeg direct afgestraft: 1-0.

Papendrecht was na de achterstand volledig van slag, waardoor de thuisploeg nog een aantal goede mogelijkheden kreeg, maar de prima keepende Roy Rijntjes hield zijn doel met enkele katachtige reddingen verder schoon. In de inmiddels stormachtige wind probeerden de in het wit-rood gehulde Slobbengorsbewoners het tij nog te keren, maar tot echt grote kansen kwamen ze niet. Eindstand: 1-0.

Opnieuw werd onnodig een wedstrijd verloren van een tegenstander, die zeker niet beter is. Hierdoor is Papendrecht tot vlak boven de streep afgezakt. Wil de equipe van hoofdtrainer Johan Sturrus zich rechtstreeks handhaven, dan zal tijdens de tweede seizoenshelft ervoor gezorgd dienen te worden, dat wedstrijden als deze niet in een nederlaag eindigen.

Volgende week staat voor de Papendrechtse hoofdmacht de laatste wedstrijd van 2019 op het programma. Voor de KNVB-beker wordt op sportpark De Blauwe Kei te Breda aangetreden tegen het zondagelftal van Baronie, dat in de hoofdklasse B bovenin meedraait. De aftrap is om 14.00 uur. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 25 januari, thuis tegen Heerjansdam. Direct een belangrijke confrontatie in de strijd tegen degradatie.

Opstelling: Rijntjes; Van Rooijen, Kamerling, Goodett (Baars), Van Ek, Van der Net, Leenheer (Dupuis), Saffignani, Luciano, Beemsterboer, Lighaam (Tomas de Brito).

Onderschrift foto: Nick Kamerling kopt op doel, Jay Luciano en Koen Lighaam kijken toe. (Tekst geschreven door Erwin Schuil. De bijbehorende foto is van Guillaume Kortekaas.)

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.