Inzameling door Voedselbank Papendrecht op Winkelcentrum Wilgendonk een groot Succes

16 december 2019 door Hennie van der Zouw
Inzameling door Voedselbank Papendrecht op Winkelcentrum Wilgendonk een groot Succes

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag hebben de vrijwilligers van de stichting voedselbank Papendrecht een producteninzameling gehouden op WC Wilgendonk bij en in samenwerking met  Albert Heijn, maar ook dankzij de overige winkeliers van dit mooie en fraaie winkelcentrum , geheel in kerstsfeer. Het was de hele dag daar heel druk en ook gezellig. Echt december!  Vele inwoners deden deze dag hun inkopen en ook al een beetje voor de a.s. kerstdagen. Hen werd gevraagd of men één of meerdere producten zou willen kopen voor de cliënten van  de voedselbank om de voorraad producten een extra impuls te geven om zo een heel mooi pakket de komende weken te kunnen samentellen. En deze cliënten zijn ook gewoon inwoners van ons eigen en mooie Papendrecht. Wat leven inwoners toch mee met deze groep die het echt heel erg moeilijk heeft. Helaas ook in Papendrecht ! Wekelijks ontvangen meer dan 100 huishoudens een gevarieerd pakket.“

Het is dus helaas niet anders” Het is de realiteit in onze samenleving. Niet iedereen heeft het goed.” “ Wij willen ook voor deze huishoudens, één persoon-, maar ook met meerdere personen en veelal ook met kinderen daarbij in deze maand december extra gevulde pakketten samenstellen en uitgeven :,aldus  Ad Tromp namens de voedselbank. “Ik ben vandaag zo blij met al die positieve reacties en de bijdragen van onze inwoners. “Wat een solidariteit.” Daar wordt ik persoonlijk heel warm van. “ Ik heb ook bij vele mensen het gevarieerde verhaal kunnen vertellen van onze cliënten. Je krijgt niet zomaar een wekelijks voedselpakket. En echt iedere cliënt heeft  een eigen verhaal waar veelal ook daarbij nog eens stapeling van  schulden speelt die ieder ander ook zomaar zou kunnen overkomen.  Lees de laatste weken maar eens de situaties van die gezinnen die door Toeslagen in problemen zijn gekomen. De overheid biedt daarbij veel te weinig mogelijkheden en is heel star en bureaucratisch. Geen of te weinig mogelijkheden bieden aan mensen die echt niets hebben om hun schuld(en) in te lossen. En dan dreigen met verkoop van je spullen etc.   

Ook hoor ik toch vreemde verhalen ook van Woonkracht 10 die haaks staan op toezeggingen voor zover ik die weet. Het is toch bizar je hebt gewoon een baan of soms beiden en toch ben je voor volledig op  voedingsproducten aangewezen op de voedselbank.”Tromp kan niet benadrukken, dat welvaart echt niet voor iedereen geldt .  Want het is toch wat als je wekelijks nagenoeg geen geld over houdt voor je boodschappen. Soms schamen mensen zich om hulp te vragen. Men probeert eerst van alles. En denk ook eens aan al die kinderen. Dit is echt niet nodig, aldus ook Annie Poelman van de voedselbank. Veel mensen schamen zich als zich problemen bij ook huurachterstand ed. ontstaat en zoekt soms echt te laat naar hulp.

Laat een ieder toch weten dat we ook nog een “Sterk Papendrecht” hebben waar men met vragen en advies maar ook voor hulp terecht kan”, aldus Tromp.

Maar vandaag hebben we zoveel producten – allen langer houdbaar – gekregen. Gewoon Top van iedereen die heeft gegeven ! En met diverse andere toezeggingen kunnen we deze maand  goed vooruit. Ook gaven mensen ons geld. En daar kunnen we weer extra versproducten van inkopen.

Daarnaast deed AH ook nog een mooie duit in het zakje met een extra hoeveelheid producten. Dus: Allen dank en WC Wilgendonk, incl. AH, dan k voor jullie support deze dag namens de Voedselbank medewerkers van Papendrecht. De voedselbank kan ook kleding, spelletjes en boeken gebruiken. En natuurlijk donateurs. Iedereen bedankt is het laatste wat de voedselbank wil zeggen. Afleveradres is : Coornhertstraat 4.  De vrijwilligers gaan voldaan naar huis na zo’n langer dag eindigt Ad Tromp. En doneren mag altijd.

Ad Tromp
Namens de stichting voedselbank Papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.