De zesde speelronde van de World Korfbal League

12 december 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT -  Komend weekend staat de zesde speelronde van de Cashback World Korfbal League op het programma.

Na het verlies van TOP/SolarCompleet in de kraker tegen PKC, krijgen de Sassenheimers in speelronde zes GG/IJskoud de Beste op bezoek. Eerder deze week werd bekend dat succescoach Jan Niebeek bezig is aan zijn laatste seizoen bij TOP. De tegenstander dit weekend, Groen-Geel, maakte weinig aanspraak op de overwinning tegen Blauw-Wit, vooraf toch gezien als één van de concurrenten onderin. Lukt het de ploeg van Dico Dik om zich te herpakken en bonuspunten te halen tegen TOP?

Voor het tweede achtereenvolgende weekend was Tempo dichtbij de punten maar de Alphenaren staan nog altijd met lege handen. Blauw-Wit (A) reist af naar Alphen aan den Rijn, wederom een belangrijk duel in de strijd tegen degradatie. De Amsterdammers wonnen de eerste slag met de zege op Groen-Geel en kunnen zichzelf een heel groot plezier doen door dit weekend Tempo te verslaan.
 
In Friesland nemen de nummers één en twee het tegen elkaar op. LDODK/Rinsma Modeplein versus PKC/SWKGroep. Lukt het de ploeg van Daniël Hulzebosch om de eerste punten af te snoepen van LDODK? Leuk feitje: Laurens Leeuwenhoek is nog slechts zes treffers verwijderd van zijn 1100e doelpunt in de Korfbal League. LDODK had het vorig weekend lastig tegen Fortuna maar trok uiteindelijk aan het langste eind, terwijl PKC dankzij een sterke slotfase TOP versloeg. De strijd om de koppositie, een mooi affiche deze zaterdagavond dus.

KZ/Thermo4U neemt het zaterdagavond op tegen Fortuna/Delta Logistiek. Doordat de Koogers wonnen van DOS'46 en Fortuna verloor van LDODK, staat KZ nu één punt boven de Delftenaren op de vierde plaats, slechts één punt achter TOP. Met winst zou KZ zichzelf dus een grote dienst bewijzen met het oog op de top vier, regerend landskampioen Fortuna heeft de punten nodig om niet verder af te zakken op de ranglijst.

Tenslotte DVO/Accountor tegen DOS'46. De Nijeveners staan met slechts drie punten op een zevende plaats, niet de stek waar ze zichzelf graag terugvinden. Een plaatsje daarboven staat DVO, maar de Bennekommers hebben wel twee punten meer en staan bovendien gelijk met Fortuna. Zij kunnen omhoog kijken, terwijl DOS'46 de hete adem van Blauw-Wit in de nek voelt. Een belangrijk duel dus, met voor beide ploegen verschillende belangen.

Het volledige programma van speelronde zes:

Zaterdag 14 december:
19.30 uur TOP/SolarCompleet - GG/IJskoud de Beste
20.00 uur Tempo - Blauw-Wit (A)
20.00 uur LDODK/Rinsma Modeplein - PKC/SWKGroep
20.00 uur KZ/Thermo4U - Fortuna/Delta Logistiek
20.00 uur DVO/Accountor - DOS'46

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.