Kerstkaarten bezorgen voor Albanië

10 december 2019 door Hennie van der Zouw
Kerstkaarten bezorgen voor Albanië

PAPENDRECHT - Onder dit motto gaat de werkgroep Papendrecht van de stichting Hoop voor Albanië weer een drukke decembermaand in. “Eerst kerstkaarten bezorgen en daarna oliebollen verkopen”.

Jaap Iedema legt uit namens de werkgroep: “Het is alweer het veertiende achtereenvolgende jaar dat we middels het bezorgen van kerstpost een project in Albanië ondersteunen. Dit doen we dan ook nog steeds met zo’n veertig vrijwilligers.
We bezorgen voor het tarief van € 0,50 per kaart, niet alleen in Papendrecht, maar ook in een aantal omliggende plaatsen.

Leven na de aardbeving
We willen onze tijd graag investeren in een stukje hulpverlening voor mensen die weinig hoop hebben. Zeker nu velen de beelden uit Albanië hebben gezien na de aardbeving van twee weken geleden blijkt maar weer hoe arm en kwetsbaar dit Europese land is. De situatie daar is schrijnend. Dat beetje wat men had is men kwijt en nu komt de winter eraan, winters die vaak erg koud zijn. Ook nu is Hoop voor Albanië voor hen onderweg om hulpgoederen te brengen op de plaatsen waar dit zo nodig is. Hierbij kunnen we gebruik maken van de netwerken die we al jaren hebben, we weten waar nood is en wat we moeten en kunnen doen.

Ondersteuning sportevenementen
Dit jaar willen we met de opbrengst van de kerstkaartenactie en de oliebollenverkoop een project ondersteunen waarbij sportevenementen worden georganiseerd voor kinderen in nood, tieners en jonge volwassenen met als doel hen te helpen in hun ontwikkeling maar ook om hun bekend te maken met het evangelie.

Het betreft hier een samenwerkingsprogramma van een drietal partijen in Albanië waarbij sport wordt gebruikt om in contact te komen met groepen jongeren die een doelloos leven leiden.
De afgelopen jaren is met dit project in Tirana ervaring opgedaan en nu wil men dit op meerdere plaatsen in Albanië gaan organiseren.

Vorig jaar hebben we ruim 5000 kerstkaarten bezorgd voor de renovatie van een opvanghuis voor weeskinderen in Maliq. Dit centrum is begin dit jaar geopend.

Kerstkaartenactie
Wanneer u mee wilt doen of meer informatie wilt omtrent de kerstkaartenactie kunt u een enveloppe ophalen in de christelijke boekwinkel “Sjaloom” aan de Veerpromenade 18. In deze enveloppe bevindt zich een brief met uitleg over de kerstkaartenactie. Of mail naar j.aiedema@freeler.nl
U kunt uw kaarten hier of op andere adressen tot en met 19 december inleveren zodat wij uw post tijdig en voor de kerstdagen kunnen bezorgen.

Oliebollenactie
Op dinsdag 31 december  kunt u oliebollen en / of appelbeignets kopen. Deze verkoping vindt plaats van 09.00 uur tot 13.00 uur aan de P. Zeemanlaan 112
(garagebox). Hiervoor kunt u nu al een bestelling doen. Deze kunt u via de email ook doorgeven op bovenstaand adres.

Mogen we ook uw kerstpost bezorgen? We doen het graag en u helpt hen die in nood leven”. 

Aldus Jaap Iedema namens de werkgroep Papendrecht van de stichting Hoop voor Albanië

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.