Fietsen voor de kwetsbaren in Albanië

16 april 2019
Fietsen voor de kwetsbaren in Albanië

PAPENDRECHT - Op zaterdag 11 mei organiseert Hoop voor Albanië een fietstocht voor het goede doel. U kunt kiezen tussen een route van 25 kilometer of  45 kilometer. Met deze fietstocht ondersteunt een project van stichting Hoop voor Albanië waarbij Roma gezinnen worden geholpen.

De situatie van de Roma bevolking in Albanië
Jaap Iedema van de stichting legt uit: “Albanië is een arm land waarbij de eigen bevolking in sommige delen van het land het zwaar heeft. Sociale voorzieningen zijn slecht of niet geregeld, corruptie en werkgelegenheid is een probleem. Binnen deze kaders hebben sommige groepen mensen het extra zwaar. Wanneer je bejaard of gehandicapt bent ben je overgeleverd aan familie, vrienden of (veelal buitenlandse) hulpverleners.

Wanneer je tot bijvoorbeeld de Roma bevolking behoort dan heb je nog een grotere achterstand om iets te bereiken of om ergens recht op te hebben. Dan kom je veelal in een vicieuze cirkel terecht van  racisme, extreme armoede, analfabetisme, erg jong trouwen, huiselijk geweld en criminaliteit.
Er zijn situaties bekend dat er geen toegang is tot het elektriciteit netwerk  en dat er water geleend moet worden bij de buren om de was te kunnen doen.
Geld kan verdient worden met het verzamelen van plastic en oud ijzer en kinderen worden de straat opgestuurd om te bedelen. Alles duidt op een perspectiefloos leven waarbij overleven het belangrijkste doel is.

Hoop voor Albanië is één van de vele organisaties die oog heeft voor de zwakkere groeperingen in de Albanese samenleving. In samenwerking met anderen willen we deze uitzichtloze situaties proberen om te buigen naar respect en hoop voor een betere toekomst.

Project in Lushnje
In Lushnje staat de Mozaik kerk die een hart en een visie heeft om mensen in hun omgeving praktische hulp te geven.
Eén van hun projecten is in contact komen en een helpende bieden aan Roma kinderen.
Een goede opleiding is een sleutel om later meer kansen te hebben in het leven. Zij willen helpen, daar waar de ouders dit vaak niet kunnen. Hierbij moet je denken aan;
• Na-schoolse opvang voor de kinderen en hen helpen bij hun huiswerk en krijgen ze les in rekenen, taal
• Voeding, vijf dagen in de week krijgen de kinderen een maaltijd
• Ontspanning, we bieden kinderen de gelegenheid om veilig te spelen, hen kind te laten zijn
Voor dit project is geld nodig en door een tochtje te gaan fietsen bent u gelijk een onderdeel van de hulpverlening aan een Roma gezin.

De bijdrage die wij vragen is  € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen tot 12 jaar. Hiervoor ontvangt u dan in ieder geval een hapje en een drankje, maar bovenal geeft u een stukje hoop aan kinderen die veel mogelijkheden worden ontzegt. En dat alles in combinatie met een heerlijke ontspannen fietstocht door onze mooie omgeving.

Vanwege een aantal organisatorische zaken willen wij u vragen om u van te voren, bij voorkeur voor 5 mei, even aan te melden via onderstaand emailadres.

Aanmelden kan via: kees7372@gmail.com

Uw bijdrage kunt u voldoen bij het startpunt van de tocht, het gebouw van de Vrije Baptisten Gemeente aan de Poldermolen 7 te Papendrecht.

Het vertrek is tussen 13.00 en 14.00 uur. Zorg wel dat u op tijd aanwezig bent voor de verdere tekst en uitleg. We zien uit naar een mooie sportieve dag en hopen velen te mogen begroeten”.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Kees van Herk via bovengenoemd emailadres.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.