Hoop voor Albanië bezorgt Kerstkaarten en bakt oliebollen voor weeshuis

11 december 2018
Hoop voor Albanië bezorgt Kerstkaarten en bakt oliebollen voor weeshuis

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - In 2006 is er in Papendrecht een werkgroep opgericht met als doel om het werk van de stichting Hoop voor Albanië meer bekendheid te geven en daarbij acties te organiseren om geld bijeen te brengen om dit werk te ondersteunen.

Anno 2018 doet de stichting dit nog steeds vol overgave. De volledige opbrengst van onze twee eindejaarsacties komt ten goede aan een project voor weeskinderen in Maliq.

Jaap Iedema legt uit: “In dit Albanese dorp zet pastor Plator zich in om weeskinderen te stimuleren naar school te gaan en hen verder te begeleiden naar een meer menswaardiger bestaan.
De ouders van deze kinderen zijn vaak uit beeld geraakt. De kinderen wonen nu veelal bij grootouders en op straat waar het niet veilig is.

Veel van deze kinderen zijn op jongere leeftijd op de één of andere manier al beschadigd geraakt en is er dus extra aandacht en begeleiding nodig om hen aan een toekomst te helpen.
Hoop voor Albanië wil het werk van pastor Plator ondersteunen. Voor u een mooie mogelijkheid om hierbij uw bewogenheid en betrokkenheid te tonen.

Kerstkaarten bezorgen
Dit jaar gaat de werkgroep Papendrecht van de stichting Hoop voor Albanië voor het dertiende jaar weer kerstkaarten bezorgen. Vorig jaar mochten we ongeveer 8000 kaarten bezorgen. Hiervoor hebben we dan ook ruim 60 vrijwilligers die ons elk jaar weer helpen.

Vanaf 2 december kunt u in de Papendrechtse kerken en Christelijke boekhandel Sjaloom een envelop afhalen en gevuld met uw Kerstkaarten weer inleveren. De uiterlijke inleverdatum is woensdag 19 december. Wij zorgen er dan voor dat uw kerstwensen op tijd zijn bezorgd. En dit alles tegen een tarief van € 0,50 per kaart waarbij de volledige opbrengst ten goede komt van het project. De actie wordt door bijna alle kerken in Papendrecht ondersteund.

Oliebollenactie
Om het jaar af te sluiten kan men bij ons ook oliebollen en appelbeignets bestellen.
Iedereen die dat wil kan via de telefoon of email een bestelling bij ons plaatsen. Op 31 december zorgen wij dat de bestellingen klaarstaan in de garagebox van Kees Verheul aan de Pieter Zeemanlaan 112 of bij Cees Buijk aan de Schoolstraat 17. Ook voor aflevering Alblasserdam kunt u ons benaderen.

We zitten in de bevoorrechte positie dat we de oliebollenactie kunnen doen omdat één van de bestuurders van de stichting Hoop voor Albanië een banketbakker is. Zo weten we zeker dat we een goede prijs/kwaliteit levering kunnen waarborgen en heeft een ieder de hulpverlening in Albanië als grote gemeenschappelijke deler op het oog”, aldus Jaap Iedema.

Voor meer informatie Jaap Iedema, email : j.aiedema@freeler.nl
of Kees Verheul, email: hva.verheul@gmail.com

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.