Werkgroep Papendrecht 'Hoop voor Albanië' maakt zich op voor eindejaarsacties

13 november 2017
Werkgroep Papendrecht 'Hoop voor Albanië' maakt zich op voor eindejaarsacties

PAPENDRECHT - “Vorig jaar konden we in de week voor kerst 550 zeer arme gezinnen voorzien van meel om hun eigen brood te kunnen bakken deze winter. Deze zakken meel werden vanuit 8 locaties verdeeld: Seed of Hope, Global Care, Radio 7, de kerken in Burrel, Elbasan, Vresthas en Libonik en vanuit het depot zelf.

Het was voor vele van deze mensen een prachtig kerstgeschenk. Voor ons een zegen om ook dit afgelopen jaar weer vele arme gezinnen te helpen. Bedankt voor alle steun in welke vorm dan ook voor ons Albanië. God zegene jullie alle.”

Dit waren de bedankwoorden van Leta vanuit Albanië met betrekking tot de hulp die vanuit Nederland kwam om de arme gezinnen in de winterperiode te voorzien van meel. Leta is de vertegenwoordiger van de stichting Hoop voor Albanië en zij is tevens de beheerder van het depot.

In 2006 is er in Papendrecht door Kees Verheul een werkgroep opgericht met als doel om het werk van de stichting HvA meer bekendheid te geven en daarbij acties te organiseren om gelden bijeen te brengen om dit werk te ondersteunen.

Jaap Iedema legt uit namens de Papendrechtse werkgroep:
“Anno 2017 doen we dit nog steeds vol overgave en staan we weer voor twee drukke maanden.
De volledige opbrengst van onze acties willen we besteden voor de aankoop van meel zodat we dit jaar nog meer gezinnen in Albanië kunnen voorzien van meel en/ of brood.

Sinterklaasactie
We zijn bezig met de 5-decemberactie waarbij we bedrijven en particulieren benaderen om sinterklaaslekkernijen bij ons te kopen. Veel bedrijven doen wel iets voor hun personeel en wat is er dan niet mooier als een groot deel van de opbrengst gebruikt wordt om de armen in Albanië te helpen.
Het aardigheidje voor uw personeel of de viering thuis draagt op deze manier direct bij aan de hulpverlening in Albanië. We vragen geen geld maar wel om de gun-factor.

Wij hopen dat velen zien welke grote kans hier is om ons feestje ook tot een feest voor de Albanese bevolking te maken. De producten die wij verkopen zijn onder andere banketletters, speculaaspoppen, pepernoten etc etc. We hopen met dit aanbod vele mensen te winnen voor ons project.
   
Bezorging Kerstkaarten
Wat ondertussen in Papendrecht en omgeving een begrip is geworden is de bezorging van de kerst-post. Het is nu al voor het 12de jaar dat we de kerstwensen van velen bezorgen en dat de opbrengst volledig ten goede komt aan ons project. Vorig jaar mochten we ongeveer 8000 kaarten bezorgen. Hiervoor hebben we dan ook ruim 60 vrijwilligers die ons elk jaar weer helpen.

Vanaf 3 december kunt u op de bekende inleveradressen onze enveloppen afhalen en inleveren. De uiterlijke inleverdatum is maandag 18 december. Wij zorgen er dan voor dat uw kerstwensen op tijd zijn bezorgd. En dit alles tegen een tarief van € 0,45 per kaart waarbij de volledige opbrengst dus ten goede komt van het project. De actie wordt door bijna alle kerken in Papendrecht ondersteund en ook de Christelijke boekhandel Sjaloom is een belangrijke spil in deze activiteit.

Oliebollen en Appelbeignets
Om het jaar af te sluiten kan men bij ons ook oliebollen en appelbeignets bestellen. Elk jaar maken we flyers met daarop een aanbieding van deze actie. Omdat we toch onze kerstkaarten bezorgen nemen we deze flyers gelijk mee in de bezorging.

Iedereen die dat wil kan via de telefoon of email een bestelling bij ons plaatsen. Op 30 december zorgen wij dat de bestellingen klaarstaan in de garagebox van Kees Verheul aan de Pieter Zeemanlaan 112. Niemand hoeft dan te wachten op zijn bestelling en er gaat ook niemand teleurgesteld naar huis.
Sterker nog, elk jaar hebben we extra voorraad en elk jaar verkopen we die ook.

We zitten natuurlijk in de bevoorrechte positie dat we onze 5-decemberactie en de oliebollenactie kunnen doen omdat één van de bestuurders van de stichting Hoop voor Albanië een banketbakker is. Zo weten we zeker dat we een goede prijs/kwaliteit levering kunnen waarborgen en heeft een ieder de hulpverlening in Albanië als grote gemeenschappelijke deler op het oog.

Elke actie is ondertussen een begrip geworden in Papendrecht en omstreken. Op deze manier proberen we het werk van de stichting uit te dragen.

Wanneer u in Papendrecht of omgeving woont en u bent nog niet bekend met onze acties….schroom niet om dit jaar mee te doen en help ons om nog meer gezinnen te helpen aan meel zodat ze de winterperiode zonder gebrek aan voeding door kunnen komen.

- Wilt u meer informatie over onze werkgroep?
- Wilt u meer weten of meedoen aan één van onze acties?
- Wilt u misschien kaarsen kopen of keramiek wat in Albanië is gemaakt?

Mogen we rekenen op uw gun-factor?”

Aldus Jaap Iedema namens de werkgroep Papendrecht Hoop voor Albanië

Voor meer informatie, zie www.hoopvooralbanie.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.