Kraker tusssen PKC/SWKGroep en TOP/SolarCompleet: 27-23

09 december 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Deze speelronde startte met de kraker tusssen PKC/SWKGroep en TOP/SolarCompleet. De beginfase was overduidelijk voor TOP, dat scherp startte en een 1-5 voorsprong pakte. In de loop van de eerste helft kwam PKC terug in de wedstrijd en vlak voor rust nam PKC een voorsprong van twee punten (15-13). In de tweede helft kon PKC de voorsprong consolideren, tot TOP op 21-21 weer op gelijke hoogte kwam. Het bleef stuivertje wisselen tot in de slotfase, toen de Papendrechters het beslissende gaatje sloegen via doelpunten van Marijn van den Goorbergh en Sanne van der Werff. Jet Hendriks kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd nog een groene kaart, maar dit had geen verdere gevolgen voor de eindstand. Topscorer voor PKC werd de jarige captain Laurens Leeuwenhoek (acht goals), aan de zijde van TOP scoorde Celeste Split negen keer. (Uitslag: 27-33)

Zaterdagavond was het de beurt aan GG/IJskoud de Beste en Blauw-Wit (A). Een Noord-Hollands onderonsje in Wormer, waarbij Blauw-Wit de hele wedstrijd de overhand had. Al na dertien minuten stond er een 3-10 tussenstand op het bord en ook bij rust was het verschil aanzienlijk (14-21). Na rust gingen de Amsterdammers op dezelfde voet verder en het gat werd zelfs tien doelpunten. Groen-Geel was niet bij machte het tij te keren en liep tegen een ruime nederlaag aan. Gerald van Dijk werd topscorer voor de Amsterdammers met zeven doelpunten. (Uitslag: 27-33)

Alphense debutant Tempo speelde zaterdagavond een prima wedstrijd tegen DVO/Accountor. DVO kende een gewijzigde basisopstelling, met Daan Dijkstra die zijn debuut maakte op de plek van de geschorste Chris van Haren. Van Haren kreeg vier wedstrijden schorsing opgelegd naar aanleiding van de rode kaart die hij in het duel met KZ kreeg. Het was de thuisploeg die het beste van start ging, maar al gauw kwam Tempo langszij en bleef het tot de rust (8-8) stuivertje wisselen. Na rust moest Gertjan Meerkerk het veld verlaten met een enkelblessure en kwam Dennis Brunt in de ploeg. Er ontspon zich een spannende strijd, waarin geen van beide ploegen weg kon lopen en het definitieve gat kon slaan. In de laatste minuut, bij een 17-17 stand, kreeg DVO een vrije bal die goed uitgespeeld werd. Reneé van Ginkel maakte de beslissende goal en DVO houdt belangrijke punten in eigen huis. (Uitslag: 18-17)

Het 'duel der middenmoters' was dat tussen DOS'46 en KZ/Thermo4U. De thuisploeg schoot uit de startblokken en pakte al gauw een 3-0 voorsprong. Dat was het teken voor de Koogers om een tandje bij te schakelen en de achterstand werd omgebogen tot een 8-11 voorsprong bij rust. In de tweede helft kon DOS'46 aanhaken en op 18-18 langszij komen. Toch lukte het niet om de wedstrijd over de streep te trekken en aan de kant van Koog Zaandijk waren het Joost Hofman en Alwin Out die hun ploeg naar de overwinning schoten. (Uitslag: 18-20)

Zondagmiddag werd de speelronde in Delft afgesloten door Fortuna/Delta Logistiek en LDODK/Rinsma Modeplein. De Delftenaren startten sterk en pakten al gauw een voorsprong van 8-4. Na een time-out van LDODK kwam de Friese ploeg beter in de wedstrijd en op 10-10 stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte. Daarna was het LDODK dat de voorsprong pakte en deze vast kon houden tot de rust (13-15). Na rust kwam Fortuna terug tot op één punt maar wederom liep LDODK uit naar een voorsprong van vier punten (18-22). In de slotfase knokten de Delftenaren zich terug maar er werden teveel open kansen gemist om aanspraak te maken op de winst. Marjolijn Kroon werd topscorer bij de Friezen met vijf goals, Fleur Hoek maakte er zes voor Fortuna. (Uitslag: 22-23)


De uitslagen van speelronde vijf in de Cashback World Korfbal League:

PKC/SWKGroep - TOP/SolarCompleet: 27-23
GG/IJskoud de Beste - Blauw-Wit (A): 27-33
DVO/Accountor - Tempo: 18-17
DOS'46 - KZ/Thermo4U: 18-20
Fortuna/Delta Logistiek - LDODK/Rinsma Modeplein: 22-23

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.