Onverdiend verlies Drechtstreek tegen VVGZ

09 december 2019 door Hennie van der Zouw
Onverdiend verlies Drechtstreek tegen VVGZ

PAPENDRECHT - Tot twee minuten voor het eindsignaal van de wedstrijd leek Drechtstreek een verdiende punt over te houden aan de ontmoeting tegen koploper VVGZ uit Zwijndrecht. Toen scoorde Koen Kuipers echter zijn tweede doelpunt van de middag en eindigde de wedstrijd in een 2-3 nederlaag voor Drechtstreek.

Dat was een bittere teleurstelling voor de keihard werkende ploeg van coach Bart Toom. Zijn ploeg had zeker een punt verdiend. Drechtstreek ging de wedstrijd vol goede moed in en verscheen enkele malen gevaarlijk voor het doel van VVGZ-keeper Jeroen Kloosterman. Ties van Aggelen werd bediend via een pass van Silvan Damwijk maar zijn schot werd goed gestopt. Niet lang daarna nam Oberson van der Spek de 0-1 voor zijn rekening en VVGZ nam het initiatief volledig in handen. De druk op de Drechtstreek defensie nam toe en Jorn van Drimmelen kon een hard schot nog net voor de lijn redden.

Het leek wachten op een volgend doelpunt en dat kwam er ook toen Koen Kuipers de 0-2 binnen schoot. Drechtstreek bleef keihard knokken om de achterstand niet op te laten lopen. De verdediging - met na lange tijd weer eens Ronald Tomassen in de gelederen die na tien minuten al de geblesseerde Daeley van der Graaf had vervangen - liet de achterstand niet verder oplopen ondanks de grote druk van koploper VVGZ.  Drechtstreek bleef strijden voor wat het waard was en het bleef zo veel mogelijk aanvallen. Een kwartier voor rust leverde dat zelfs de 1-2 tussenstand op toen Thijs den Dunnen – terug na een lange blessure – een prima voorzet van Ties van Aggelen keihard achter doelman Kloosterman schoot.

Na de rust leek Drechtstreek het initiatief over te nemen. Het speelde alert en aanvallend en VVGZ had moeite om de snelle en soepele aanvallen te weerstaan. Vooral Ties van Aggelen en Mart Wielaard deden van zich spreken maar de rest van de ploeg liet ook duidelijk de tanden zien. Na twintig minuten in de tweede helft leek Van Aggelen zelfs te scoren maar zijn schot belandde in het zijnet en tien minuten voor het einde van de wedstrijd ging zijn harde schot net over het doel. De druk op het VVGZ-doel nam toen en vijf minuten voor het eind van de wedstrijd was er een prachtige rush van Ton Groffen die eindigde met de bal achter doelman Kloosterman: 2-2. Met nog vijf minuten te gaan lukte het Drechtstreek niet om het duur verworven punt te behouden want het was opnieuw Koen Kuipers die scoorde. Hij zette de 2-3 op zijn naam en VVGZ kon drie punten bijschrijven.

Na de wedstrijd was bij Drechtstreek de teleurstelling over de nederlaag groot maar het vertoonde spel gaf zeker goede moed voor het vervolg van de competitie. Met een aantal spelers in een steeds betere vorm moet Drechtstreek erin kunnen slagen om genoeg punten te verzamelen om ruimschoots uit de onderste regionen van de afdeling weg te blijven.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Roda Boys dat achtste staat. Aanvang van die wedstrijd in het Oostpolderpark is 14.30 uur.

Verslag en foto's van Piet van Beest.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.