Doelpuntloos gelijkspel Papendrecht tegen Montfoort

09 december 2019 door Hennie van der Zouw
Doelpuntloos gelijkspel Papendrecht tegen Montfoort

PAPENDRECHT - In een wedstrijd met een oersaaie eerste en aantrekkelijke tweede helft heeft Papendrecht op zaterdagmiddag 7 december een punt gepakt in de Utrechtse stad Montfoort. De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren voor Montfoort S.V.’19. Papendrecht had op sportpark Hofland moeite met het gladde kunstgrasveld, waarop de bal niet echt wilde rollen. Het lukte Papendrecht niet om de bal in de ploeg te houden en de passing was niet optimaal.

Nadat de Montfoortse druk wat afgenomen was, lukte het Papendrecht om de spitsen aan het werk te zetten. Dit leidde in de 15e minuut tot de eerste kans, toen Justin Beemsterboer werd weggestuurd. In het strafschopgebied kapte hij zijn directe tegenstander uit. Zijn schot kon gepareerd worden door keeper Robin Vianen. De volgende kans was opnieuw voor Papendrecht. Jay Luciano ontfutselde in de zestien van Montfoort de bal. Ook zijn schot kon gekeerd worden door Vianen. De rebound werd door Jarden van Ek over geschoten. In het laatste deel van de eerste helft kreeg de thuisploeg nog wat mogelijkheden, maar de schoten van de rand van het zestienmetergebied verdwenen ver naast of over het doel van Roy Rijntjes.

Na de rust viel wat meer te beleven dan ervoor. Beide ploegen kregen mogelijkheden. Na een uur voetballen kwam Papendrecht goed weg bij een hachelijke situatie, toen de bal bleef hangen in het strafschopgebied. Met kunst- en vliegwerk kon de Papendrechtse defensie de bal uitverdedigen. Aan de andere kant was het Justin Beemsterboer, die na een prima actie naar binnen net naast schoot. Papendrecht had het betere van het spel, maar het lukte niet om uitgespeelde kansen te creëren. Montfoort speelde duidelijk voor het punt, maar bleef gevaarlijk tijdens de omschakeling en dode spelmomenten. Een kwartier voor tijd was Montfoort dicht bij de voorsprong, toen een als voorzet bedoelde bal over Roy Rijntjes in het doel leek te gaan. Met een uiterste krachtinspanning kon de Papendrecht-doelman alsnog redding brengen. De daaropvolgende corner zorgde opnieuw voor gevaar, toen de bal voor de voeten van een Montfoort-speler viel. Zijn schot werd echter geblokt door een Papendrecht-verdediger.

Toen iedereen zich leek neer te leggen bij een gelijkspel, kreeg Papendrecht een enorme kans om alsnog de volle buit te pakken. Justin Beemsterboer werd de diepte ingestuurd. Zijn voorzet vanaf de achterlijn kwam terecht bij Jay Luciano. De snelle spits kreeg de bal echter niet achter Robin Vianen. Na het affluiten van scheidsrechter Danny van Helden was iedereen het erover eens, dat de wedstrijd geen winnaar verdiende.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Leenheer, Baars, Van Ek (Saffignani), Van der Net, Lighaam, Beemsterboer, Luciano.

Onderschrift foto: Linksbuiten Koen Lighaam controleert de bal, Jay Luciano kijkt toe.

Geschreven door Edwin Schreurs. De bijbehorende foto is van Guillaume Kortekaas

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.