Leerlingen CSG De Lage Waard spelen Sintvoorstelling op basisscholen

09 december 2019 door Hennie van der Zouw
Leerlingen CSG De Lage Waard spelen Sintvoorstelling op basisscholen

PAPENDRECHT - Afgelopen week speelden leerlingen van CSG De Lage Waard een Sinterklaasvoorstelling voor kinderen van groep 1 en 2 van basisscholen Kindcentrum Prins Constantijn en IKC Beatrix in Papendrecht. De kinderen werden meegenomen in een verhaal met uiteraard een probleem dat Sinterklaas en zijn Pieten moesten oplossen.

De Sinterklaasvoorstelling is gemaakt door leerlingen uit de eerste tot en met de derde klas van de locatie havo/vwo. Op deze locatie volgen de leerlingen het programma Eigen Koers waarin ze een aantal uur in de week zelf hun lessen kiezen. De leerlingen hebben in vogelvlucht geleerd om met elkaar een voorstelling te maken. Van concept tot uitvoering. Ook leerden ze samenwerken en ontwikkelden ze hun spelvaardigheid.

Docent Ottelien Sebus kijkt vol trots terug op haar leerlingen:  “Het was mooi om te zien dat de kinderen van groep 1 en 2 helemaal opgingen in de voorstelling en reageerden op alles wat ze zagen. Juist het element om jezelf buiten de school te presenteren is een grote uitdaging voor leerlingen. Het is heel anders spelen voor jonge kinderen dan voor volwassen of leeftijdsgenoten. Ik vond het erg leuk om leerlingen beter te leren kennen en te zien dat ze een persoonlijke groei doormaakten. We hebben echt als groep de voorstelling in elkaar gezet. Iedereen is van belang in een voorstelling dus je moet er voor elkaar zijn. Een aantal leerlingen waren timide en een beetje terughoudend, maar zij kwamen tot bloei en durfden zich te uitten in de groep en op het podium. Dat is zo geweldig om te zien!”

Kruidnotenmysterie
Een duo saboteurs dat vroeger nooit cadeautjes of snoepgoed kreeg van Sinterklaas steelt alle kruidnoten uit het Sinterklaashuis en stopt een slaapdrankje in de kruidnoten die de Pieten uit het pietenhuis gaan eten. Zo vallen de Pieten in slaap. Heel het feest bij de familie Bakker loopt in de soep. Er zit groente in de schoenen van de kinderen en zelfs de politie kan het mysterie niet oplossen. Gelukkig is het jongste Pietje niet in slaap gevallen en zij betrapt de saboteurs waardoor ze worden opgepakt. Samen met de kinderen uit de zaal worden de Pieten weer wakker gezongen en eindigt de voorstelling met een dans en feest.

Bron Foto’s: CSG De Lage Waard
Beschrijving: Kinderen uit groep 1 en 2 bekijken Sintvoorstelling

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.