Boskalis verwerft EUR 325 miljoen landaanwinningsproject in de baai van Manila, Filipijnen

06 december 2019 door Hennie van der Zouw
Boskalis verwerft EUR 325 miljoen landaanwinningsproject in de baai van Manila, Filipijnen

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een Provisional Letter of Acceptance ontvangen voor een Design & Construct contract voor het Pasay Reclamation Development Project in de baai van Manila op de Filipijnen, in samenwerking met CHEC uit China. Het project is toegekend door het beursgenoteerde SM Prime Holdings Inc (SMPHI), een van de grootste vastgoedontwikkelaars in Zuidoost-Azië. Met dit ontwikkelingsproject wordt een nieuw gebied gecreëerd voor zowel commercieel vastgoed als woningbouw in een dichtbevolkt deel van de Filipijnse hoofdstad Manila. De geschatte totale contractwaarde bedraagt circa EUR 650 miljoen (USD 720 miljoen), waarvan het Boskalis aandeel circa EUR 325 miljoen bedraagt.

Peter Berdowski, Boskalis CEO: “We zijn zeer verheugd over de toekenning van dit omvangrijke contract door SMPHI. Als Boskalis hebben we een rijke traditie in het creëren van nieuw land en we kijken ernaar uit bij te dragen aan een bescheiden uitbreiding van de Filipijnen en het beschermen van een deel van Manila tegen de gevolgen van klimaatverandering. Deze regio is van oudsher van groot belang voor Boskalis en met dit project hebben we de bezetting van de grote baggerschepen voor de komende jaren verzekerd.”

Het Pasay Reclamation Development Project is gericht op het ontwikkelen van nieuw en modern commercieel vastgoed en woningbouw in de baai van Manila. Het project omvat de aanleg van drie kunstmatige eilanden met een totaal oppervlak van circa 360 hectare. Deze worden volgens internationale standaarden aangelegd om te zorgen voor een veilige leefomgeving. De eilanden zijn tevens ontworpen om bestand te zijn tegen mogelijke zware aardbevingen en de kust- en oeverbescherming is ontworpen om tyfoons te kunnen weerstaan.

Voor de landaanwinningsactiviteiten zet Boskalis meerdere sleephopperzuigers in, waaronder megahoppers, voor een periode van twee jaar. Om het inklinken van de grond te bevorderen, wordt 60.000 kilometer verticale drainage aangebracht. Daarnaast wordt door middel van dynamische en vibrocompactie de grond in het gehele landaanwinningsgebied verdicht. De eilanden zullen worden voorzien van een stenen oeverbescherming in combinatie met een betonnen golfbreker. De voorbereidende werkzaamheden vangen in het eerste kwartaal 2020 aan. De baggerwerkzaamheden worden naar verwachting binnen drie jaar voltooid en het totale project kent een doorlooptijd van vijf jaar.

Boskalis is ruim een eeuw als baggeraar actief en heeft een indrukwekkende staat van dienst. Spraakmakende landaanwinningsprojecten zijn onder meer uitgevoerd in Singapore (diverse projecten over de afgelopen decennia en momenteel worden Tuas Terminal phase two en de Tekong polder gerealiseerd), Zuid-Korea (onder andere Songdo International City), Bahrein (diverse landaanwinningsprojecten), Panama (Punta Pacifica islands), Indonesië (recente aanleg van vijf eilanden in Makassar) en in Nederland (de huidige ontwikkeling van IJburg in Amsterdam).

Ga naar vimeo.com/boskalis/pasay voor een animatievideo over de projectactiviteiten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.