Interview wethouder Pieter Paans: 'Ik voel me helemaal thuis in Papendrecht!'

06 december 2019
Interview wethouder Pieter Paans: 'Ik voel me helemaal thuis in Papendrecht!'

PAPENDRECHT - Pieter Paans is sinds mei 2018 wethouder namens het CDA. De vier jaar hiervoor was hij wethouder in Cromstrijen en daarvoor 8 jaar raadslid/fractievoorzitter in Cromstrijen.

Hoewel hij nog in Cromstrijen woont, is hij voornamelijk in Papendrecht te vinden, ook in de weekenden.

Hoe bevalt het Pieter Paans als wethouder en hoe heeft hij Papendrecht leren kennen?
Papendrecht.net gaat met hem in gesprek:

Paans legt uit: "Aangezien ik heel dichtbij woon in Cromstrijen, is het niet noodzakelijk om naar Papendrecht te verhuizen. De gemeenteraad heeft hier akkoord voor gegeven. Ik voel me echter helemaal verbonden met Papendrecht. In m'n vrije tijd sport ik bij atletiekvereniging Passaat. Ik begeef me in de samenleving. Ik ga geregeld naar het theater, een hapje eten bij een van onze horecagelegenheden  en breng ook wel eens een bezoek aan kerk in Papendrecht.

Als wethouder voor onder andere sport ben ik op zaterdag vaak op bezoek bij een van de sportclubs, dat hoort er nu eenmaal helemaal bij en doe ik met veel plezier. Werk en privé lopen door elkaar heen. Gelukkig heb ik een vrouw die ook in het openbaar bestuur zit en dit goed begrijpt. Mijn kinderen zijn al het huis uit en wonen in Rotterdam.

Op Koningsdag 2018, toen duidelijk werd dat ik weleens wethouder in Papendrecht kon worden, heb ik voor het eerst echt kennis gemaakt met Papendrecht. Toen werd me al snel duidelijk dat het een fijne en hechte gemeenschap is. Mensen stoppen er veel energie in, om samen met elkaar die samenleving vorm te geven. Je merkt nog echt dat het een dorp is, met stadse allure. Er is een grote rijkdom aan activiteiten en verenigingen, waar Papendrecht trots op mag zijn!"

Naast sport is Paans ook wethouder voor financiën, economie, werk & inkomen, jeugdzorg en Drechtsteden.

Voordat Paans wethouder was in Cromstrijen, werkte hij ruim 25 jaar voor Sony als controller. Als wethouder heeft hij daarom ook graag financiën en economie in zijn takenpakket.


Pieter Paans op werkbezoek bij Scheepswerf Slob

Paans: "Ik ben erg enthousiast over de bedrijfsbezoeken die ik mag afleggen, bij zowel kleine als grote bedrijven in Papendrecht. Achter de voordeur gaat er vaak een wereld voor je open waar je geen weet van hebt. Vaak in stilte betekenen ondernemers heel veel voor Papendrecht".

Paans: "Wat is mijn drive geweest om wethouder te worden? Door de decentralisatie werden veel taken van de landelijke overheid overgeheveld naar de gemeenten en ik was van mening dat ik hier zeker mijn steentje aan zou kunnen bijdragen door verbindingen te leggen.

Ook heb ik een hart voor de jeugd. De jeugdzorg is een belangrijk onderdeel in m'n takenpakket. Ook in Papendrecht zijn er gezinnen waar kinderen opgroeien in armoede en moeilijke omstandigheden. Ik wil niet lijdzaam toekijken, maar m'n steentje bijdragen om hulp te bieden, waar mogelijk. Dat kinderen in een kwetsbare positie ook kansen krijgen. Uiteindelijk moeten we het samen doen en ik ben dan ook dankbaar voor de uitstekende samenwerking in het college en met de gemeenteraad. Ik ben echt enthousiast over Papendrecht. Ik voel me hier thuis!"

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.