Vijfde speelronde van de World Korfbal League

05 december 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Komend weekend staat de vijfde speelronde van de Cashback World Korfbal League op het programma.

De speelronde opent met een kraker: PKC/SWKGroep tegen TOP/SolarCompleet. Beide ploegen zijn favoriet voor het halen van de play-offs en mogelijk ook de Korfbal Leaguefinale. TOP staat er vooralsnog goed voor, regerend landskampioen Fortuna werd moeiteloos aan de kant gezet. Bij PKC werd bekend dat trainersduo Daniël Hulzebosch en Daan Euser na dit seizoen afscheid nemen van PKC. Afsluiten met de titel zou prachtig zijn, maar zover is het nog lang niet. De Papendrechters wonnen zaterdag met veel moeite van Blauw-Wit en de weg naar Ahoy is nog lang.

GG/IJskoud de Beste heeft de eerste punten binnen en dat smaakt naar meer. Zaterdag krijgt de ploeg uit Wormer Blauw-Wit (A) op bezoek, een mogelijke concurrent in de strijd tegen degradatie. De Amsterdammers waren zaterdag dicht bij een zege tegen PKC maar moesten toezien hoe de ploeg uit Papendrecht er in de spannende slotfase met de punten vandoor ging. Groen-Geel kende een stuk minder spanning: Tempo werd met ruime cijfers verslagen.

Datzelfde Tempo reist dit weekend af naar Bennekom om het op te nemen tegen DVO/Accountor. De Bennekommers waren erg dichtbij een overwinning op KZ afgelopen weekend, maar Alwin Out kaapte een punt voor de neus van de ploeg van Richard van Vloten weg. Voor Tempo is het hopen dat het de klap van het verlies tegen Groen-Geel te boven is. Winst op DVO zou twee zeer welkome bonuspunten opleveren voor de Alphenaren.

In Nijeveen wacht DOS'46 de ontmoeting met KZ/Thermo4U. Na het verlies in de 'Derby van het Noorden' tegen LDODK, zakte DOS'46 wat weg op de ranglijst. Echter, KZ staat maar één punt boven de Nijeveners, dus er is nog niets verloren. De Koogers kwamen vorige week niet verder dan een gelijkspel en zullen zichzelf nu willen belonen met twee punten.

Zondagmiddag kruisen Fortuna/Delta Logistiek en LDODK/Rinsma Modeplein de degens in Delft. De Friezen staan nog altijd ongeslagen bovenaan, terwijl Fortuna met drie punten minder op dit moment de vierde plaats op de ranglijst bezet. Voor de Delftenaren is het zaak punten te gaan halen, LDODK zal proberen de positieve flow vast te houden en het deze week minder spannend te laten worden dan afgelopen zaterdag tegen DOS'46.

Het volledige programma van speelronde vijf:

Zaterdag 7 december:
15.30 uur PKC/SWKGroep - TOP/SolarCompleet
19.00 uur GG/IJskoud de Beste - Blauw-Wit (A)
20.00 uur DVO/Accountor - Tempo
20.00 uur DOS'46 - KZ/Thermo4U

Zondag 8 december:
15.30 uur Fortuna/Delta Logistiek - LDODK/Rinsma Modeplein

De voorbeschouwing op de speelronde komt op vrijdagmiddag om 17.00 uur online op korfballeague.nl. Hier vind je ook de nabeschouwing op speelronde vier, het laatste nieuws en alle spelersinformatie.

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.