Olav van Wijngaarden schiet PKC naar de winst

02 december 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - In Amsterdam openden Blauw-Wit (A) en PKC/SWKGroep de vierde speelronde van de Cashback World Korfbal League met een boeiend duel. De vooraf bepaalde tactiek van de Amsterdammers pakte goed uit en ondanks dat de ploeg bij rust tegen een achterstand aan keek, was de wedstrijd nog lang niet gespeeld. In de tweede helft knokte Blauw-Wit zich terug om in de slotfase een 28-26 voorsprong te pakken. Maar dankzij twee goals van een ijzersterke Richard Kunst (topscorer met elf goals) kwam PKC weer op gelijke hoogte, waarna Olav van Wijngaarden PKC naar de winst schoot. (Uitslag: 28-29)

Veel bijzondere gebeurtenissen in de wedstrijd tussen TOP/SolarCompleet en Fortuna/Delta Logistiek. Mirjam Maltha (Fortuna) speelde haar 280e Korfbal Leagueduel, terwijl Mick Snel (TOP) zijn 1200e doelpunt in de Korfbal League kon gaan maken. Fortuna startte goed, pakte een 0-3 voorprong, maar daarna nam TOP het initiatief over om het niet meer uit handen te geven. Celeste Split passeerde met haar zesde en zevende doelpunt van de avond Suzanne Struik als 'Vrouwelijke all-time topscorer' en kreeg een verdiende publiekswissel. (Uitslag: 26-18)

In het duel der promovendi werd al gauw duidelijk dat GG/IJskoud de Beste de bovenliggende partij was, ten koste van Tempo. De ploeg uit Wormer sloeg al in de eerste helft een gat van zes goals, met Martin Coevert in de hoofdrol. Waar Groen-Geel over alle schijven tot scoren kwam, moest het bij Tempo vooral van de mannen komen. Met de overwinning pakt Groen-Geel belangrijke punten op de concurrent in de strijd tegen degradatie. (Uitslag: 15-28)

In een bomvolle Kortezwaag in Gorredijk werd de 'Derby van het Noorden' gespeeld: LDODK/Rinsma Modeplein versus DOS'46. Het was de thuisploeg die in de eerste helft de overhand had. Verdedigend gaven de Friezen veel druk waardoor DOS'46 moeilijk tot scoren kwam. Lichtpuntje was de buzzerbeater van Harjan Visscher voor rust (11-8). In de tweede helft kwam DOS'46 goed terug en pakten de Nijeveners een voorsprong. Echter, die voorsprong werd al snel ongedaan gemaakt door LDODK en dankzij Marloes Frieswijk en Marjolijn Kroon (beide goed voor vijf goals) stelde de formatie van Henk Jan Mulder de winst veilig. Daarmee blijft de ploeg ongeslagen koploper. (Uitslag 24-20)

KZ/Thermo4U - DVO/Accountor werd een tumultueus duel. De gasten schoten erg zuiver en pakten vlak voor rust een voorsprong van vier punten (9-13). Een gemiste strafworp van Gertjan Meerkerk en een daaropvolgend doelpunt van Jordi Pasma zorgden voor een 10-13 ruststand. Vlak na rust sloeg de vlam in de pan toen Pasma een groene kaart (plus vijf minuten tijdstraf) kreeg na een verdedigende actie. In de situatie die daarop volgde viel een rode kaart voor Chris van Haren, wat betekende dat hij de rest van het duel van de zijlijn moest bekijken. De wedstrijd ging verder en de Koogers knokten zich terug naast DVO om vervolgens op voorsprong te komen. Echter, vier doelpunten van DVO op rij leken de beslissing te brengen (23-27). Pasma werd terug gewisseld en scoorde direct twee doelpunten, waarna een spannende slotfase aanbrak. In de lange laatste aanval van KZ kon Alwin Out dankzij sterk reboundend werk van Joost Hofman blijven herhalen, waarna hij uiteindelijk de gelijkmaker op het scorebord schoot. (Uitslag: 27-27)

De uitslagen van speelronde vier in de Cashback World Korfbal League:

Blauw-Wit (A) - PKC/SWKGroep: 28-29
TOP/SolarCompleet - Fortuna/Delta Logistiek: 26-18
Tempo - GG/IJskoud de Beste: 15-28
LDODK/Rinsma Modeplein - DOS'46: 24-20
KZ/Thermo4U - DVO/Accountor: 27-27

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.