DES'72 schuift op naar subtop Hoofdklasse

02 december 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Het eerste herenteam van DES ‘72, dat uitkomt in het samenwerkingsverband met Saturnus ‘72 en Conventus, pakten door een overwinning met 31-27 op de Meeuwen de vierde plaats in de hoofdklasse. De wedstrijd kende twee gezichten. In de eerste helft was de Meeuwen de beste ploeg en na de pauze trok Drechtsteden 1 de wedstrijd naar zich toe. Verdedigend had men het beter op orde en met daarachter een uitstekende keeper Brandon van Dalen, wist men de winst te pakken.
Heren 2 speelden een lastige uitwedstrijd tegen Leidsche Rijn en wisten de winst niet mee naar Papendrecht te nemen. Er werd verloren met 28-18. Hierdoor zakte men naar de vierde plaats.
Heren senioren 5 weten ook weer wat winnen is. In de uitwedstrijd tegen Roda ‘71 uit Rotterdam werd door goed samenspel gewonnen met 29-24.

Bij de jeugd ging het dit weekend minder goed. Geen van de teams wisten hun wedstrijd in winst om te zetten.

De GJC speelde wel een van haar betere wedstrijden tegen Roda ‘71, maar kon het helaas nog niet bolwerken en verloor met 21-16. Wel is een stijgende lijn te zien.
De B jeugd had een totale offday en verloor kansloos met 23-4 tegen Roda ‘71.
Ook de D2 had hier last van en verloor met 30-6 van Roda ‘71.
De F jeugd verloor tegen Oliveo uit Pijnacker. Zij begonnen slecht aan de wedstrijd, maar kwamen in de tweede helft goed terug. De eindstand werd 10-6 in het voordeel van Oliveo.