Vierde speelronde van de World Korfbal League

28 november 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Aankomend weekend wordt de vierde speelronde van de Cashback World Korfbal League gespeeld. Blauw-Wit (A) krijgt PKC/SWKGroep op bezoek. De Papendrechters hadden afgelopen weekend weinig te duchten van nieuwkomer Groen-Geel, ondanks het matige afrondingspercentage. Door het enorme reboundoverwicht kon PKC maar liefst 160 schotpogingen nemen, tegen 81 van Groen-Geel. Blauw-Wit ging strijdend ten onder bij Fortuna.

TOP/SolarCompleet neemt het in de eigen Korf op tegen regerend landskampioen Fortuna/Delta Logistiek. Mick Snel kan in dit duel op jacht naar zijn 1200e goal in de Korfbal League, Celeste Split is nog zeven doelpunten verwijderd van de titel 'vrouwelijke topscorer aller tijden'. Bij Fortuna speelt Mirjam Maltha haar 280e Korfbal Leaguewedstrijd. Mooie mijlpalen, maar voor beide ploegen telt maar één ding: winst.

Voor promovendus Tempo wacht de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. De Alphenaren krijgen concurrent GG/IJskoud de Beste op bezoek. Een belangrijk duel, met het oog op de mogelijke degradatiestrijd. Wil Tempo een kans maken om in de Korfbal League te blijven, dan zal het punten moeten pakken zaterdag maar Groen-Geel heeft tot nu toe laten zien aardig mee te kunnen op het hoogste niveau.

In Gorredijk wordt zaterdagavond de 'Derby van het Noorden' gespeeld. LDODK/Rinsma Modeplein neemt het op tegen DOS'46, een mooi affiche. De wedstrijden tussen de twee noordelijke topploegen zijn traditioneel spannend, met veel passie en beleving. Jelmer Jonker en Marjolijn Kroon keken in 'Sport Noord Café' eerder deze week alvast vooruit naar zaterdag.

KZ/Thermo4U speelt zaterdagavond tegen DVO/Accountor. De Koogers boekten afgelopen weekend een degelijke overwinning op Tempo, met name Marjolijn Schenk was op dreef met negen goals. DVO kon de goede overwinning op Blauw-Wit tot nu toe geen vervolg geven. Daar moet tegen KZ verandering in gebracht worden, maar dan moet Schenk wel aan banden gelegd worden.

Het volledige programma van speelronde vier:

Zaterdag 30 november:
17.00 uur Blauw-Wit (A) - PKC/SWKGroep
19.30 uur TOP/SolarCompleet - Fortuna/Delta Logistiek
20.00 uur Tempo - GG/IJskoud de Beste
20.00 uur LDODK/Rinsma Modeplein - DOS'46
20.00 uur KZ/Thermo4U - DVO/Accountor

De voorbeschouwing op de speelronde komt op vrijdagmiddag om 17.00 uur online op korfballeague.nl. Hier vind je ook de nabeschouwing op speelronde drie, het laatste nieuws en alle spelersinformatie.

Bron foto: KNKV (Korfbalfoto.nl)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.