Familie Aarnoutse zet zich opnieuw in voor mensen die het minder hebben en geeft kleding aan de kledingbank

21 november 2019
Familie Aarnoutse zet zich opnieuw in voor mensen die het minder hebben en geeft kleding aan de kledingbank

PAPENDRECHT - “Daar zijn ze weer”, roept de medewerkster van de kledingbank verheugd, als ze de familie Aarnoutse binnen ziet lopen. “De jassen van vorige keer vielen zo in de smaak.” De laatste zes jaar doen mevrouw en meneer Aarnoutse rond de feestdagen verschillende acties, voor mensen die het minder hebben. Vorige week stonden ze bij de kledingbank met een paar dozen vol nieuwe kleding voor jong en oud.

“Ik werd gevraagd te komen helpen bij de magazijnverkoop”, vertelt mevrouw Aarnoutse, die winkelmedewerkster is bij kledingwinkel van der Ven. “Toen zag ik kleding die ik twee jaar geleden aan de kledingbank had gegeven, sjaals en mutsen en zo. Ik kreeg het idee: als ik nu een dag voor niks werk, dat ik dan dat geld wat ik normaal zou krijgen, daar spullen voor uitkies.”Bedrag verdubbeld
“Ik heb het voorgesteld aan de bazin. Ze zei: “Wat een leuk gebaar. Weet je wat? Dan verdubbel ik dat bedrag.” Dat is natuurlijk superleuk dat ze dat zegt en een dag werk ben ik zo vergeten. We waren allemaal dingen aan het uitzoeken, toen heeft ze er ook nog heel veel extra bij gedaan. Pyjamaatjes, majootjes en meer. Ik had nu tweeënhalve volle doos, die naar de kledingbank gebracht konden worden. Dat geeft een goed gevoel.”

“Ik denk dat we het nu een jaar of zes doen”, vertelt mevrouw Aarnoutse, wiens man zich ook regelmatig inzet voor anderen. “Het begon met kerstpakketten uitdelen. Toen op den duur winter accessoires, vorig jaar nieuwe winterjassen en nu kleding voor jong en oud. Misschien brengen we andere mensen op een idee, dat je voor een laag bedrag soms veel kunt kopen en nieuwe dingen en goede spullen kunt geven.”Helemaal blij
Ook vorige week viel de kleding in de smaak.  “Er was een man aan het passen. Ik vroeg: “Draag je ook wel eens overhemden?” “Soms wel”, antwoordde hij. “Ik heb hem twee overhemden gegeven. Hij doet ze aan en zegt: “Dat is mooi met de kerst.” De andere ook nog passen. “Kijk die staat ook mooi he?” Hij was helemaal blij toen hij wegging. “Nogmaals dank je wel hoor.” Geeft nog een hand en zegt: “Fijne feestdagen hoor!””

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.