Dhr Aarnoutse denkt aan minder bedeelden met gift winterkleding aan voedselbank

07 januari 2017
Dhr Aarnoutse denkt aan minder bedeelden met gift winterkleding aan voedselbank

PAPENDRECHT - De voedselbank in Papendrecht keek afgelopen week verbaasd op, toen de heer Aarnoutse een partij winterkleding af kwam geven. Het betrof mutsen, sjaals en handschoenen voor kinderen en volwassenen, voor wel veertig personen. Vorig jaar ondernam de Papendrechter eveneens een actie, toen deelde hij kerstpakketten uit op straat voor de voedselbank.

“In een winkel kwam ik op het idee”, vertelt Aarnoutse. “Hier zag ik een wand vol met sterk afgeprijsde artikelen waardoor je voor hetzelfde bedrag drie keer zoveel mensen blij kan maken. Normaal stort je weleens een bedrag naar goede doelen, maar op deze manier komt het rechtstreeks aan bij de mensen. Want ook in Nederland is zeker wel behoefte aan hulp voor mensen die het een stuk minder hebben dan het gemiddelde.”

Verbaasd
“Bij de voedselbank waren ze zeer enthousiast en waren verbaasd dat het allemaal nieuwe artikelen waren. Ze bedankten me vele malen en vonden het erg lief en het werd direct naar de plaats van bestemming gebracht, om de mensen te verrassen. Dit geeft je echt een prettig gevoel, zeker als je de mensen ziet wachten op dat kleine beetje extra wat ze aangeboden krijgen door de voedselbank."

Vorig jaar, ook rond de jaarwisseling, ondernam Aarnoutse eveneens een actie voor mensen bij de voedselbank en was erg onder de indruk van de reacties.  “Ik ben toen eerst buiten tussen de mensen gaan staan en luisterde naar hun verhalen,  totdat ik tegen iemand zei: “Kan ik u misschien verrassen met wat extra's?” De vrouw zei: “Nou, dat hoeft niet hoor.” Totdat ik zei: “Loopt u anders maar even mee naar de auto.” Ik gooide de schuifdeur van de bus open, die volstond met kerstpakketten. Toen werd het stil en gaf ik haar een pakket. Argeloos kwamen steeds meer mensen naar me toe en hoefde ik het alleen nog maar uit te delen. Blijde gezichten vol dankbaarheid. Ik kreeg er een brok van in m’n keel. Mensen bedankten me zelfs met 2 handen tegelijk en vroegen me waarom ik dit deed. Waarop ik zei: “Ach, ik heb het goed maar vind het fijn te weten dat met mij ook andere mensen een extraatje hebben, vooral rond deze tijd.”"

Op raam geklopt
"Toen ik wilde wegrijden, werd er op mijn raam geklopt. Een man bood me een handje nootjes aan uit zijn land, daar werd ik gezond van en zo had ik een heel lang leven. Hij wilde wat terug doen. Bijzonder dit gebaar, het gaf me een fijn gevoel.”

“Ik zou ieder jaar deze mensen zeker niet vergeten, zolang het kan”, besluit de heer Aarnoutse.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.